ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛИ РУСКИ МУЗИЧАРИ добијају парк у Србији

TRAGIČNO NASTRADALI RUSKI MUZIČARI dobijaju park u Srbiji

27 decembra 2016

25135851_ak

Premijer Aleksandar Vučić prihvatio je predlog Ministarstva kulture da se Devojački park u centru Beograda nazove po ansamblu „Aleksandrov“.

Komisija za imenovanje ulica i trgova će nakon novogodišnjih i božićnih praznika, najverovatnije, doneti pozitivnu odluku.

Kako smo saznali, u planu je i da plato ispod Spomenika caru Nikolaju postane dečije igralište ili neka vrsta amfiteatra u kome bi se nalazila monumentalna ploča sa imenom hora „Aleksandrov“. Izgradnja platoa biće obavljena u dogovoru sa ruskim zvaničnicima.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević obrazložio je svoj predlog tvrdnjom da je hor „Aleksandrov“ mnogo puta gostovao u Srbiji, a poginuli članovi su bili dokazani prijatelji našeg naroda i države.

Inače, vest iz Srbije o tome da se jedan od parkova nazove po horu „Aleksandrov“ preneli su svi vodeći ruski TV kanali u ponedeljak. Osim toga ističe se da građani i rukovodstvo bratske Srbije žale zbog toga što su u avionskoj katastrofi poginuli muzičari koje su znali i cenili u Beogradu.

(novosti.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *