ТРАГИКОМЕДИЈА: Трамповог шефа дипломатије питали да ли Путин прислушкује Белу кућу, он одговорио: „Откуд ја знам“

TRAGIKOMEDIJA: Trampovog šefa diplomatije pitali da li Putin prisluškuje Belu kuću, on odgovorio: „Otkud ja znam“

18 maja 2017

White House at midday

Reks Tilerson, državni sekretar SAD rekao je da ne zna da li Rusi prisluškuju Belu kuću.

Na pitanje novinara „NBC News-a“ da li ima informacije o tome da su Rusi možda postavili špijunsku opremu u Ovalnom kabinetu, za vreme nedavnog sastanka predsednika Donalda Trampa i ruskih zvaničnika, Tilerson je rekao: „Otkud bih ja to mogao da znam“.

On je odbio da odgovori i na bilo kakva dodatna pitanja.

Nakon što je „Vašington post“ objavio da je Tramp podelio poverljive informacije sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovim i ambasadorom Sergejom Kisljakom, ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da se to nije desilo.

Ruski predsednik je rekao i da je spreman da američkim zvaničnicima prosledi zapisnik sa sastanka američkog predsednika i ruskog ministra, ukoliko će ih to ubediti da tokom sastanka u Vašingtonu nisu pomenute poverljive informacije.

Putinova izjava je podigla sumnju da su možda prilikom tog sastanka Rusi podmetnuli opremu za prisluškivanje u Belu kuću.

I. Z. K. / Blic

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Pa dobro je čovjek odgovorio,to nije njegov posao nego službi bezbjednosti.I tako imaju tamo kamere,prislušne uređaje,elektroniku raznu,hrpu ljudi,pa neka rade za što su dobro plaćeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *