ТРАМП: Америка штити Европу од Русије

TRAMP: Amerika štiti Evropu od Rusije

10 januara 2020

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da Amerika štiti Evropu od Rusije, ali da je ujedno i „tužan“ što ga Evropa ne voli zbog toga.

„NATO godinama dobija na snazi zahvaljujući Americi. Mi štitimo Evropu od Rusije. A brojke po pitanju uplata na račun odbrambenih troškova sve su manje iz godine u godinu. Zbog toga sam i otišao tamo da im kažem da su dužni da plate, da su neplatiše“, rekao je Tramp.Prema rečima američkog lidera, upravo su zbog toga evropske zemlje „prestale da ga vole“, za razliku od njegovog prethodnika Baraka Obame koji nije iznosio takve zahteve.

Tramp je ovo rekao na predizbornom skupu u Ohaju, a mediji podsećaju da američki predsednik regularno optužuje saveznike iz NATO-a da nedovoljno uplaćuju na račun odbrambenog fonda, te da bi ta brojka trebalo da dostigne ukupno dva odsto BDP-a svak zemlje-članice.

Inače, u Americi je u toku predizborna kampanja, budući da će naredni predsednički izbori u toj zemlji biti održani 3. novembra ove godine.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Ovaj senilac nadmasuje sve ludake koje sam sreo. Uskoro ce poceti da balavi i ispusta predmete. Melanija, uzmi mu pare na vreme.

  2. Mile says:

    Veliki brat nastoji da obilato pokrade svoju malu braću u Evropi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *