ТРАМП: Бајден је починио два греха – оставио нас без муниције и још обавестио Кину и Русију да смо „голи“

ТРАМП: Бајден је починио два греха – оставио нас без муниције и још обавестио Кину и Русију да смо „голи“

25 јула 2023

ДОНАЛД Трамп је у интервјуу Fox News оштро критиковао актуелног шефа Беле куће, Џоа Бајдена, због признања да су Оружане снаге САД, због помагања Кијеву, остале без артиљеријске муниције.

Овако је реаговао на Бајденову изјаву да је снабдевање украјинских Оружаних снага касетном муницијом привремена мера која ће бити на снази само док западне земље не повећају производњу конвенционалних граната.Према Трамповим речима, сада је „најопасније време“ у историји САД због ризика од употребе нуклеарног оружја.

„А на челу државе имамо човека који не разуме шта ради. Човека који је устао и рекао целом свету да смо остали без муниције! На крају мог председничког мандата америчка војна складишта су била попуњена до врха. Дакле, све смо то дали. То је страшно, али је још страшније – признати то пред целим светом“.

Трамп је цитираном још додао:

„Бајден је открио Кини и другим непријатељским земљама да немамо муницију <…> Размислите о томе. Како је могао бити толико глуп да тако нешто каже?!

Трамп је, иначе, продемонстрирао да ће – ако се врати у Белу кућу – опет „пљачкати“ Европску унију.

Изјавио је да европске чланице НАТО треба да издвоје Кијеву око 100 милијарди долара како би помоћ Сједињених Држава и Европе постала еквивалентна.

На питање тв-водитеља да ли би одлучио, ако буде поново изабран, да „заустави помагање Кијеву“, Трамп је само поновио да је он тај ко је у стању да заустави рат у Украјини.

Тако би, према речима бившег америчког лидера, захтевао од европских земаља да Украјини издвоје 100 милијарди долара. У наставку је указао:

„Европске зермље на том плану раде веома мало. Зашто смо ми потрошили 150 милијарди долара, а оне само 20 милијарди, а економије земаља ЕУ су, када се саберу, скоро исте величине као америчка економија“.

Конгрес САД је одобрио 113 милијарди долара помоћи Украјини. Истовремено, Мајкл Мекол, шеф Комитета за међународне послове Представничког дома Конгреса САД, рекао је да украјинска влада директно добија само 20 одсто укупне америчке помоћи.

KOMENTARI2 коментара

  1. persida says:

    Hajd sad, posalji nesto para Rusiji, umesto sto ih saljes Jevrejima, pa da ti verujemo.

  2. Velika Metla says:

    Боли "стојко" и Кину и Русију да ли сте ви без муниције. Њих само занима да се ви повучете у своје буваре, значи у своју државу, и да не пљачкате и не тероришете свет, односно оне које смете.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u