ТРАМП: Бајден је починио два греха – оставио нас без муниције и још обавестио Кину и Русију да смо „голи“

TRAMP: Bajden je počinio dva greha – ostavio nas bez municije i još obavestio Kinu i Rusiju da smo „goli“

25 jula 2023

DONALD Tramp je u intervjuu Fox News oštro kritikovao aktuelnog šefa Bele kuće, Džoa Bajdena, zbog priznanja da su Oružane snage SAD, zbog pomaganja Kijevu, ostale bez artiljerijske municije.

Ovako je reagovao na Bajdenovu izjavu da je snabdevanje ukrajinskih Oružanih snaga kasetnom municijom privremena mera koja će biti na snazi samo dok zapadne zemlje ne povećaju proizvodnju konvencionalnih granata.Prema Trampovim rečima, sada je „najopasnije vreme“ u istoriji SAD zbog rizika od upotrebe nuklearnog oružja.

„A na čelu države imamo čoveka koji ne razume šta radi. Čoveka koji je ustao i rekao celom svetu da smo ostali bez municije! Na kraju mog predsedničkog mandata američka vojna skladišta su bila popunjena do vrha. Dakle, sve smo to dali. To je strašno, ali je još strašnije – priznati to pred celim svetom“.

Tramp je citiranom još dodao:

„Bajden je otkrio Kini i drugim neprijateljskim zemljama da nemamo municiju <…> Razmislite o tome. Kako je mogao biti toliko glup da tako nešto kaže?!

Tramp je, inače, prodemonstrirao da će – ako se vrati u Belu kuću – opet „pljačkati“ Evropsku uniju.

Izjavio je da evropske članice NATO treba da izdvoje Kijevu oko 100 milijardi dolara kako bi pomoć Sjedinjenih Država i Evrope postala ekvivalentna.

Na pitanje tv-voditelja da li bi odlučio, ako bude ponovo izabran, da „zaustavi pomaganje Kijevu“, Tramp je samo ponovio da je on taj ko je u stanju da zaustavi rat u Ukrajini.

Tako bi, prema rečima bivšeg američkog lidera, zahtevao od evropskih zemalja da Ukrajini izdvoje 100 milijardi dolara. U nastavku je ukazao:

„Evropske zermlje na tom planu rade veoma malo. Zašto smo mi potrošili 150 milijardi dolara, a one samo 20 milijardi, a ekonomije zemalja EU su, kada se saberu, skoro iste veličine kao američka ekonomija“.

Kongres SAD je odobrio 113 milijardi dolara pomoći Ukrajini. Istovremeno, Majkl Mekol, šef Komiteta za međunarodne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD, rekao je da ukrajinska vlada direktno dobija samo 20 odsto ukupne američke pomoći.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Hajd sad, posalji nesto para Rusiji, umesto sto ih saljes Jevrejima, pa da ti verujemo.

  2. Velika Metla says:

    Boli "stojko" i Kinu i Rusiju da li ste vi bez municije. Njih samo zanima da se vi povučete u svoje buvare, znači u svoju državu, i da ne pljačkate i ne terorišete svet, odnosno one koje smete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *