ТРАМП БЕСАН НА ДЕМОНСТРАНТЕ: „Руља брише историју Америке! То је екстремни левичарски фашизам!“

TRAMP BESAN NA DEMONSTRANTE: „Rulja briše istoriju Amerike! To je ekstremni levičarski fašizam!“

4 jula 2020

Američki predsednik Donald Tramp, na skupu svojih pristalica u memorijalnom kompleksu na planini Rašmor, ocenio da „besna rulja“ koja pokušava da ukloni statue konfederalnih lidera na protestima protiv rasizma i diskriminacije, zapravo pokušava da „izbriše istoriju Amerike“, izvestio je Rojters.

Govoreći o antirasističkim protestima koji su pokrenuti širom Amerike nakon brutalnog policijskog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu, predsednik Tramp je u petak ocenio da demonstracije ugrožavaju američko društvo i temelje političkog sistema SAD.

– Nemojte da se zavaravate. Ova levičarska kulturna revolucija smišljena je da poništi tekovine američke Revolucije – ukazao je Tramp i najavio da će izgraditi „Nacionalni park američkih heroja“, koji je opisao kao spomenički kompleks u kojem će biti postavljene statue „najvećih sinova Amerike“.

Tokom protesta širom SAD organizovanih nakon policijskog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu, gnevni građani su u više gradova pokušali da sruše ili oštete spomenike generalima Konfederacije koji evociraju sećanje na kolonijalni duh i rasizam.

Predsednik Tramp se usprotivio zahtevu da se preimenuju baze američke vojske koje nose imena konfederalnih generala i demonstrante nazvao zagovornicima „ekstremno levičarskog fašizma“.

Američki starosedeoci iz plemana Lakote, njih stotinak koji su blokirali put ka memorijalnom kompleksu na Maunt Rašmoru, nosili su tranparente na kojima je pisalo „Idite odavde“, „Nalazite se na ukradenoj zemlji“.

Uhapšeno je 15 demonstranata, bez incidenata, o čemu svedoče snimci sa lica mesta podeljeni na društvenim mrežama, izvestio je AP.U danu posete memorijalnom kopleksu evidentirano je rekordno širenje korona virusa, a epidemija je pogodila i širi krug porodice američkog predsednika.

Kimberli Gilfojl, rukovodilac u Trampovom izbornom timu i devojka predsednikovog sina Donalda Jr. testirana neposredno pred početak skupa i bila je pozitivna, ali je sin predsednika bio negativan.

Skupu je prisustvovalo oko 7.500 ljudi gusto zbijenih u amfiteatru memorijalnog kompleksa, mnogi si bili bez zaštitne maske na licu.

KOMENTARI6 komentara

 1. Cp6a says:

  Čika Trumpe, ne živi se od mitova i prošlosti. Ne osvrćite se, nego gledajte u budućnost i šta će ona da donese vašoj deci.

  • Kosovac says:

   @ Srba, …..Ala ti je parola, da j.be oca. Ovi iz civilnog društva bi ti pozavideli na njoj. Ili bi te optužili da si je isplagirao od njih. Čuješ, ne živi se od mitova i prošlosti….. Pa da, patriotizam se ne sipa u traktor.

   • Cp6a says:

    E 'bi ga Kosovac, to su parole sa kojima nas oni 30 godina zasipaju, a ja evo, uzvraćam im prijateljske savete sad kad zbog svog problema možda ne razmišljaju o tome na pravi način.

 2. Rista says:

  haha..haki..ha. Zakačili se neočekivano za..hihiki. Ma ne smejem se Trampu. Uvek ima nešto lepo uz trampa, nije samo Melanija, ali neću da lanem šta je jer će me potamane. Neko ima razroke oči. Sada nastavljam da se cerekam. Koji dobar dan! Reko sam ja da ću biti tajni savetnik jednog dana.

 3. uddu says:

  U pravu je Tramp.Te istorijske licnosti su deo americke istorije.Mislite li da su Aleksandar Makedonski,Julije Cezar,Dzingis Kan,Ricard Lavlje SZrce,turski sultani,razni ratni generali...mislite li da su oni bili bolji od stvaraoca Amerike ?Pa svi su oni ratovali,naredjivali ubistva ili ubijali,silovali zene ,uzimali taoce za robove,svi,apsolutno svi!A danas ih istorija slavi kao pobednike i heroje.

  • milanm says:

   Istina postane prihvatljiva kroz vreme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *