ТРАМП: Боље је са Русијом бити пријатељ него непријатељ

TRAMP: Bolje je sa Rusijom biti prijatelj nego neprijatelj

22 marta 2018

Predsednik SAD Donald Tramp ne slaže se sa medijima koji su tražili od njega da kritikuje predsednika Rusije Vladimira Putina umesto da mu čestita pobedu na izborima.

„Pozvao sam ruskog predsednika Putina kako bih mu čestitao pobedu na izborima. Lažni mediji su poludeli, jer su želeli da ga ja kritikujem. Greše. Bolje je biti u dobrim odnosima sa Rusijom nego lošim“, napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp i Putin su razgovarali sinoć telefonom. List „Vašington post“, pozivajući se na curenje informacija iz Bele kuće, saopštio je da su Trampu savetnici preporučili da ne čestita Putinu pobedu na izborima 18. marta, ali ih Tramp nije poslušao.

Šef adminsitracije Bele kuće Džon Keli izjavio je da je iznenađen još jednim curenjem informacija o poverljivim razgovorima predsednika.

The Guardian Britancima: Neprijatelji su nam Tusk, Junker i Brisel, a ne Rusija

Protivnici Bregzita u Velikoj Britaniji uveliko koriste trovanje špijuna MI6 Sergeja Skripalja za novi pokušaj osujećivanja istupanja Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije – objavio je The Guardian.

Autor teksta je Stjuart Li koji je poručio svojim čitaocima i sunarodnicima da da je „Rusija saveznik svih protivnika EU“, a da su pravi neprijatelji Britanije Donald Tusk, Žan-Klod Junker i „bezbrojna EU-birokratija“.

Dodatno je ukazao: „Nema sumnje, bestidni su pokušaji da se eksploatiše trovanje u Solzberiju za sabotiranje Bregzita. Čak i ako uzmemo u obzir nuklearne pretnje Rusije, Britanci ne smeju biti takvi slabići da se potčine Briselu“.

Li je šire obrazložio svoje viđenje „pravih neprijatelja Britanije“:

„Bolje nam je da jedan dan proživimo u Britaniji sa ubicama i nervnim parališućim gasom nego hiljadu godina kao robovi Brisela“.

U finalnom delu teksta autor priznaje da ne zna ništa o Rusiji i da u njoj nikada nije bio.

Kao svoj jedini susret sa nekim iz Rusije naveo je situaciju iz decembra 2010-te kada je sa trogodišnjim sinom vozom putovao iz Londona u Vuster.

Putnike tog voza su – zbog jakog snega – morali da taksijima prevezu do odredišta. Tako se Stjuart Li našao u istom taksiju sa „ruskim biznismenom“ i „njegovom mladom engleskom saputnicom“.

Autor teksta u The Guardian nije našao ništa pametnije da ga pita nego o „pravima homoseksualaca u Rusiji“ i o Vladimiru Putinu čiju je „fotografiju“ tih dana video (obnažen do pojasa bori se sa medvedom i puca iz puške).

Rus mu je povodom svega toga – naveo je Stjuart Li – strastveno objasnio da treba da shvati da je u Rusiji – zbog votke – godinama postojala kriza „kriza muškosti“.

Dodao je da je Putin samopregorno muškarcima u Rusiji „model za oponašanje“.

„Na tome se naš razgovor i završio“ – objasnio je autor The Guardian

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    A sta bi hteli, da se Putin slika sa Azdejkovicem, nece moci. Putin je heteroseksualac i kao takav buducnost planete.

  2. Velika Metla says:

    iMAŠ TI MNOGO VEĆEG NEPRIJATELJA OD rUSIJE,DUBOKU DRŽAVU!

  3. Dondon says:

    Americka duboka drzava potpuno gubi kontrolu nad svojim postupcima. Kritikovati predsednika zbog cestitke svom kolegi je apsolutno ludilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *