ТРАМП ЋЕ ПОЛУДЕТИ! ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Дугогодишњи савезник окреће леђа Америци и приближава се Русији?!

TRAMP ĆE POLUDETI! VELIKI PREOKRET: Dugogodišnji saveznik okreće leđa Americi i približava se Rusiji?!

28 oktobra 2019

Predsednik Iraka Barham Saleh izjavio je da više nije siguran da može računati na SAD kao saveznika i možda je spreman da „revidira“ odnose sa drugim državama, uključujući Iran i Rusiju, piše „Aksios“.

Kako se navodi, Irak još uvek želi da sačuva saveznički odnos sa SAD, ali prema rečima lidera ove zemlje, politika administracije predsednika SAD Donalda Trampa to radi na teži način.„Sposobnost SAD da zadrži svoje pozicije biće vrlo, vrlo ozbiljno dovedena pod znak pitanja. I saveznici SAD su zabrinuti pouzdanošću SAD“, naglasio je kurdski predsednik Iraka.

Pritom, kada su Saleha pitali da li će odlazak SAD sa Bliskog istoka dovesti do pokreta Rusije i Irana, on to nije isključio.

Podsetimo, Turska je od 9. do 22. oktobra izvodila vojnu operaciju „Izvor mira“ u Siriji.

KOMENTARIJedan komentar

  1. teoretičar says:

    Kurdski precednik? Pa onda je razumljivo zašto tako drobi. Prvo, bio je za ameriku kada su kurdi caknuli Ruse, a zato su ga ameri i postavili za precednika a sada kao... .... moje. Na njegovu žalost, ima Tursku za neprijatelja a to mu baš neće otvoriti vrata prema Rusiji tako jenostavno. Uostalom, kurdskom cirkusu došao kraj. Sve su ponovo izgubili, iako nisu ni stigli da nešto stvore. Ovaj će biti smenjen, jer on je u Iraku kao budući precednik Serbije koji će biti Albanac. Ameri su to, bre. Sada u nekoj kao defanzivi, ali ne verujem da će to baš dugo da se održi. Ipak je to za Rusiju neka vrsta priznanja i dobro je došla. Za Siriju nisam ni blizu očekivao današnji razvoj događaja i više nemam nameru da se zalećem. Gadni bre ovi Rusi. Sve nekako nikako pa odjednom S400 usred Serbije. Eno ga ceo zapad udario propagandu 24 sata dnevno da je to sve štos. Džaba. Nije štos nego je u Srbiji. Više nije toliko važno ni da li smo spremni da ga kupimo ni da li će Rusi prodati ali je važno da on može da doleti za par sati, pa ti sad vidi štaš pisati u medijima. Sledeći put će doneti šleperima po Dunavu ako budu hteli. Dakle, ne dajem pet para za ove priče kurdskog precednika. (ne volem kurde pa to ti je)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *