„ТРАМП ће укинути санкције Додику“

„TRAMP će ukinuti sankcije Dodiku“

18 januara 2017
(foto: youtube)

(foto: youtube)

„Stavljanje predsednika Republike Srpske Milorada Dodika na crnu listu jeste očajnički potez odlazeće američke administracije. S obzirom da je nova administracija do sada pokazala dobru volju, možemo očekivati da on bude skinut sa te liste“, kaže za „Sputnjik“ savetnik predsednika Srpske Aleksandar Vranješ.

Vranješ tvrdi da će ovakav potez odlazeće administracije SAD samo učvrstiti nameru Dodika da uloži dodatne napore da sa novom Trampovom administracijom izgradi dobre i kvalitetne odnose. On dodaje da je uvođenje sankcija je odmazda Stejt departmenta, jer je predsednik RS odbio zahteve Hojt Lija koje je saopštio Dodiku u nedavnom telefonskom razgovoru.

Prema Vranješovim rečima, treba uzeti u obzir da je odlazeća administracija nezadovoljna i što je Trampov tranzicioni tim pokazao veliko razumevanje prema Republici Srpskoj, počevši od toga da su pozvali predsednika Dodika na inauguraciju, do toga da su otvoreni za razgovore u pravcu poboljšanja odnosa.

– Definitivno možemo očekivati da se predsednik Dodik skine sa liste, tako da na kraju, to nije nikakva katastrofa ni po predsednika Dodika, ni po Republiku Srpsku – zaključuje Vranješ.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Ovo mu je veliki plus u očima svih Srba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *