Трамп „чешља“ имигранте у САД

Tramp „češlja“ imigrante u SAD

13 decembra 2017

ŠEF Bele kuće Donald Tramp zatražio je od Kongresa ukidanje „lančane imigracije“, koja omogućava legalni ulazak u SAD preko rođaka koji već žive u Americi, nekoliko sati pošto se ispostavilo da je terorista osumnjičen za napad u srcu Njujorka boravio u SAD zahvaljujući tom programu. Tramp je uz reformu imigracije zahtevao da odgovorni za terorističke napade dobiju oštrije kazne, uključujući i smrtnu.

U međuvremenu, njujorška policija saopštila je da je Ahajed Ulah (27), koji je u njujorškom metrou ranio troje i sebe, aktivirajući improvizovanu bombu zalepljenu za sopstveno telo, u SAD došao pre sedam godina iz Bangladeša.

Živeo je sa majkom, sestrom i dva brata u Bruklinu. Imao je američku „zelenu kartu“ i dozvolu za taksiranje limuzinom od 2012. do 2015. godine.

Policiji je rekao da ga je na napad inspirisala Islamska država, ali da nema kontakte s tom ekstremističkom grupom. Uoči napada pisao je Trampu da „nije uspeo da zaštiti svoju naciju“. Šef policije Bangladeša rekao je da Ulah nije imao dosije u toj zemlji, koju je poslednji put posetio u septembru.

Ulah je u utorak optužen za terorizam, terorističku pretnju i posedovanje oružja, a federalne optužbe se tek očekuju.

PATROLE

U delu njujorške podzemne železnice, gde se u ponedeljak dogodio neuspeli pokušaj terorističkog napada, ponovo je pušten saobraćaj, ali zbog povećanih bezbednosnih mera, tim delom podzemne železnice sada patroliraju policajci sa psima koji mogu da otkriju eksploziv.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Češljaj, češljaj, dokle imaš kose.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *