ТРАМП: Да су Садам Хусеин и Моамер Гадафи још на власти – тај део света не би био у хаосу

TRAMP: Da su Sadam Husein i Moamer Gadafi još na vlasti – taj deo sveta ne bi bio u haosu

5 oktobra 2015

trump 56Zapad počinje da polako sam raskrinkava sopstvene laži i iluzije.

Trenutno vodeći predsednički kandidat među američkim republikancima, milijarder Donald Tramp, rekao je u televizijskom intervjuu da bi situacija na Bliskom Istoku bila bolja i stabilnija da je Sadam Husein još na vlasti u Iraku, a Moamer Gadafi u Libiji.

Na ovaj način je priznao da je njegova zemlja veliki krivac za haos i stradanja na severu Afrike i Bliskom Istoku. Njegove reči utoliko su simptomatičnije što je – zamoljen da prokomentariše mogućnost da SAD i njihovi saveznici zbace sa vlasti sirijskog predsednika Bašara Asada – ukazao:

„Pogledajte na haos u kojem se nalazi Irak posle onoga što smo mi uradili sa Sadamom Huseinom. A to je primer za ono što se može dogoditi sa Sirijom”.

Indikativno je i da je britanski list Daily Mail objavio da London i Vašington uopšte nemaju nameru da se bore protiv Islamske države i da se samo pretvaraju da takvu borbu vode.

Još je podvukao: da bi svi koje Amerikanci i Britanci u Siriji proglšavaju za „umerene ustanike” u Mančesteru bili uhapšeni kao ekstremisti.

Britanski list podseća da je Čerčil – radi pobede nad Hitlerovom Nemačkom – bio spreman na savez sa Staljinom i sa „samim đavolom”. A sada zapadni lideri igraju dvostruku igru i gledaju kroz prste Saudijskoj Arabiji koja naoružava i podržava islamske fanatike.

Daily Mail zaključuje: možda je ovo što Rusija radi u Siriji i ishitreno i opasno, pogotovo što Zapad podriva njene napore, ali ona bar igra otvorenu i poštenu igru.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. JUGOSLOVEN says:

    IZAVA TRUMFA JE OK ŠTO SE TIČE SADAMA, GADAFIJA SIRIJI KA I U OSTALIM ZEMLJAMA GDE NATO ŽELI USPOSTAVIT NEKI RED NA KRAJU ISPADA VELIKI NERED KOJI JE RAVAN ZLOČINU TAKO DA JE NATO NAVEĆI ZLOČINAC ON JE UBOICA DECE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *