ЖЕСТОК СУКОБ МИЛИЈАРДЕРА: ТРАМП директно оптужио СОРОША

ŽESTOK SUKOB MILIJARDERA: TRAMP direktno optužio SOROŠA

2 novembra 2018

DONALD Tramp je izjavio da karavan migranata – koji je krenuo iz Centralne Amerike (iz Hondurasa i Salvadora) a približava se granici SAD sa meksikom – najverovatnije finansira Džordž Soroš.

Naveo je da neće biti nimalo iznenađen ako se ispostavi da iza `karavana` stoje Soroš „ili drugi finansijeri Demokratske partije SAD“.Posle ovih reči je predsednik SAD postao meta novih napada i uvreda, uglavnom medija i krugova koji su ga optužili da je inspirisao Roberta Bauersa da napravi masakr u sinagogi „Drvo života“ u Pitsburgu.

Kao `dokaz` su navodili da je Bausers na jednoj socijalnoj mreži napisao da mora biti obustavljeno „delovanje jevrejske organizacije HIAS koja „potpomaže preseljavanje izbeglica i migranata“.

Prema meksičko-američkoj granici kreću se, zapravo, četiri karavana. U najvećem je oko 4.000 ljudi, a u dva manja – po (oko) 2.000 migranata.

Tramp je, inače, poručio svima u karavanima, a i svbima koji su im iza leđa, da će svako gađanje policajaca, graničara ili vojn ika SAD kamenicama ili kockama od kaldrme biti treirano kao upotreba vatrenog oružja protiv njih. Naglasio je pritom: „Ko dobije kamen u lice – šta njemu znači što to formalno nije vatreno oružje?!“

Tramp je ponovio da će na granicu sa Meksikom postaviti 15.000 vojnika. Da u SAD niko ne bi ušao nelegalno.

Dodao je da nadležni američki državni organi bez zastoja razmatraju zahteve za ulazak u SAD i useljavanje.

KOMENTARI3 komentara

 1. opet ja says:

  Polako "izbeglice" stižu za izbore u utorak, pitam se zašto baš za izbore u utorak...

  • Miraš says:

   Smešno je za poredjenje, ali ovo sad u SAD rade po ugledu na veliku evropsku državu - Crnu Goru. Veoma sličan scenario su pustili u primenu "POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA NA DAN IZBORA", s tim da samo tehnički postoji razlika jer time u SAD ne podržavaju aktuelnog predsednika nego nastoje da ga obore. Kad se bolje pogleda razlike nema jer Milo i Tramp nisu iz iste "kuhinjice", ali zato jesu Milo-Bil Klinton-Hilari Klinton-Soroš.

 2. Slobodanka says:

  Puno lakše predsednik Kine vlada sa svojih 1,35 milijardi Kineza, nego što Donald Tramp vlada sa njegovih 0,32 milijarde Amerikanaca. Nema sumnje da svuda u svetu ima krupnih negativaca, ali SAD baš upadljivo štrči u odnosu na ostale. Da je takmičenje u trčanju rekla bih da SAD je baš odmakla daleko ispred svih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *