ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Ово је специјални изасланик за мировне преговоре Београда и Приштине

TRAMP DONEO ODLUKU: Ovo je specijalni izaslanik za mirovne pregovore Beograda i Prištine

4 oktobra 2019

Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je kasno sinoć američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela i predložio mu da bude specijalni izaslanik za mirovne pregovore Srbije i Kosova.

Kako prenose američki mediji, Bela kuća je prilikom najave imenovanja Grenela za specijalnog izaslanika navela njegovo veliko iskustvo u političkoj komunikaciji i pregovaranju.Grenelovo imenovanje na taj položaj mora da potvrdi Senat, a onda bi trebalo da uporedo obavlja obe funkcije.

Grenel obavlja dužnost ambasadora u Nemačkoj od maja 2018. godine. On je američki portparol sa najdužim stažom u Ujedinjenim nacijama — radio je sa četvoricom ambasadora od 2001. do 2008. godine.

Spoljnopolitički autor i komentator Ričard Grenel je 2010. godine osnovao konsultantsku firmu „Kapitol medija partners“. Skoro dve decenije bio je glavni savetnik za komunikacije zvaničnicima na federalnom, državnom, lokalnom i međunarodnom nivou.

Diplomirao je na Univerzitetu Evanđel, a magistrirao na Univerzitetu Harvard, navodi se u saopštenju Bele kuće.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  E, ovaj ce da resi sve probleme.

  • Beli Orao says:

   Tačno samo smo njega čekali , bolje mu je da ne počinja !

 2. Slobodanka says:

  Ovo je veoma dobra vest za tkzv. Kosovo. Tači ocenjuje imenovanje Grenela kao još jedan dokaz da SAD stoje uz Kosovo na svakom važnom koraku. „Sada smo još sigurniji u proces dijaloga i u priliku da postignemo priznanje od Srbije i članstvo u UN i tako dovršimo međunarodnu konsolidaciju naše države...."

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *