ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Пре избора иде у рат!?

TRAMP DONEO ODLUKU: Pre izbora ide u rat!?

3 septembra 2020

Dinamika moći u Severnoj Koreji ponovo se promenila nakon što se u izveštajima sugeriše da bi vrhovni lider Kim Džong-un mogao da ubije svoju nedavno unapređenu sestru Kim Jo-Džong, ukoliko ona predstavlja pretnju njegovom autoritetu.Jo-Džong je viđena kao neko ko će naslediti Kim ako mu se bilo šta dogodi. Ova spekulacija je zacementirana nakon što je prošlog meseca stekla razna ovlašćenja, preuzevši kontrolu nad diplomatskim pregovorima sa SAD i Južnom Korejom – vezama od kojih Sever zavisi ako želi da preživi.

Pojavile su se glasine o potencijalnom pogubljenju Jo-Džong, jer nije primećena više od mesec dana.

Ovo je u potpunoj suprotnosti sa njenim sve vidljivijim prisustvom u većini diplomatskih i domaćih angažmana poslednjih godina.

Severnokorejski stručnjaci sugeriraju da se Jo-Džong možda povukla sama, dok su drugi istakli sposobnost Severa za taktičke poteze uoči značajnih globalnih događaja, kao što su američki predsednički izbori u novembru.

Mnogo toga zavisi od izbora u SAD za Pjongjang, jer su se SAD pokazale glavnim izvorom teskobe i nade, s tim što je zemlja jedina sila koja će ikada zauzeti vojni stav protiv diktature, ali i podići oštre trgovinske sankcije.

Stručnjaci su upozorili da bi svaki potez trebao biti precizno izračunat kako bi se osigurala brza pobeda sa najmanje krvi.

U zapanjujuće direktnom pismu, koje je zajednički štab Vašingtona objavio 2017. godine, kontraadmin. Majkl Dimon rekao je predstavniku Tedu Lieu da postoji samo jedan održiv put za prevazilaženje dinastije porodice Kim.

Objasnio je: „Jedini način da se„ lociraju i unište – sa potpunom sigurnošću – sve komponente severnokorejskog programa nuklearnog naoružanja “je kopnena invazija“.To bi verovatno uključivalo američko vojno osoblje stacionirano u Južnoj Koreji, kao i trupe doletele sa američkog kopna, koje bi napale sever Sever i obezbeđujući ogromni nuklearni arsenal zemlje.

Činjenica da Kim poseduje takav niz razornog oružja smeta svetskim liderima.

Veruje se da Severna Koreja ima rakete sposobne da gađaju ciljeve velikog dometa, uključujući potencijalno kopno SAD-a.

Takođe tvrdi da je razvio vodoničnu bombu i da će je moći montirati na raketu.

(Kurir / Express.co.uk)

KOMENTARI3 komentara

  1. garo says:

    Okani se corava posla.

  2. Pravda says:

    bolesni umovi zapada.

  3. Rista says:

    Bolesni umovi Srbije i Zapada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *