ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Пре избора иде у рат!?

ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Пре избора иде у рат!?

3 септембра 2020

Динамика моћи у Северној Кореји поново се променила након што се у извештајима сугерише да би врховни лидер Ким Џонг-ун могао да убије своју недавно унапређену сестру Ким Јо-Џонг, уколико она представља претњу његовом ауторитету.Јо-Џонг је виђена као неко ко ће наследити Ким ако му се било шта догоди. Ова спекулација је зацементирана након што је прошлог месеца стекла разна овлашћења, преузевши контролу над дипломатским преговорима са САД и Јужном Корејом – везама од којих Север зависи ако жели да преживи.

Појавиле су се гласине о потенцијалном погубљењу Јо-Џонг, јер није примећена више од месец дана.

Ово је у потпуној супротности са њеним све видљивијим присуством у већини дипломатских и домаћих ангажмана последњих година.

Севернокорејски стручњаци сугерирају да се Јо-Џонг можда повукла сама, док су други истакли способност Севера за тактичке потезе уочи значајних глобалних догађаја, као што су амерички председнички избори у новембру.

Много тога зависи од избора у САД за Пјонгјанг, јер су се САД показале главним извором тескобе и наде, с тим што је земља једина сила која ће икада заузети војни став против диктатуре, али и подићи оштре трговинске санкције.

Стручњаци су упозорили да би сваки потез требао бити прецизно израчунат како би се осигурала брза победа са најмање крви.

У запањујуће директном писму, које је заједнички штаб Вашингтона објавио 2017. године, контраадмин. Мајкл Димон рекао је представнику Теду Лиеу да постоји само један одржив пут за превазилажење династије породице Ким.

Објаснио је: „Једини начин да се„ лоцирају и униште – са потпуном сигурношћу – све компоненте севернокорејског програма нуклеарног наоружања “је копнена инвазија“.То би вероватно укључивало америчко војно особље стационирано у Јужној Кореји, као и трупе долетеле са америчког копна, које би напале север Север и обезбеђујући огромни нуклеарни арсенал земље.

Чињеница да Ким поседује такав низ разорног оружја смета светским лидерима.

Верује се да Северна Кореја има ракете способне да гађају циљеве великог домета, укључујући потенцијално копно САД-а.

Такође тврди да је развио водоничну бомбу и да ће је моћи монтирати на ракету.

(Курир / Express.co.uk)

KOMENTARI3 коментара

  1. Риста says:

    Болесни умови Србије и Запада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u