ТРАМП И БОЛТОН ИМАЈУ РЕШЕЊЕ ЗА КОСОВО, све то „коче“ КЛИНТОНОВИ

TRAMP I BOLTON IMAJU REŠENJE ZA KOSOVO, sve to „koče“ KLINTONOVI

14 avgusta 2019

Deo američke administracije, pogotovo ljudi iz najbližeg okruženja predsednika Donalda Trampa, pokušavaju da vrate u igru razgraničenje, odnosno podelu teritorija kao moguće konačno rešenje za kosovsko pitanje, pišu Novosti.

Za ovakav rasplet višedecenijskog konflikta i stavljanje tačke na kosovsku traumu posebno je, kako prenose izvori lista iz diplomatskih krugova, zainteresovan jedan od najbližih saradnika prvog čoveka SAD, njegov savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.On je i javno, u nekoliko navrata pravio iskorake kada je reč o politici Vašingtona prema pitanju KiM, poručivši da se SAD „neće uključivati u dijalog između Srbije i Kosova o razmeni teritorija, ali i da ne isključuju teritorijalne korekcije“, navodi list.

Zbog toga se našao i na meti kritika pojedinih političkih krugova u SAD, jer su najveća kočnica da Amerika zaigra na kartu podele ili korekcije granica u nastavku dijaloga kadrovi koji su u Stejt departmentu preostali iz vremena „dinastije Klinton“, prenose Novosti.

Podseća se da se oglasio i član američkog Saveta za spoljne poslove i profesor Džordžtaun univerziteta, Čarls Kapčan, koji smatra da razmena teritorija treba da ostane na pregovaračkom stolu.On je za RSE kazao da ne misli da je to politički ili moralno neprijatnije od odvajanja Kosova od Srbije, što je takođe, kako kaže, bilo prekrajanje granica duž etničkih linija.

„Ako pripajanje severa Kosova pruža srpskoj vladi i narodu osećanje da su sačuvali obraz u dovoljnoj meri da bi priznali nezavisnost Kosova, onda smatram da se to mora učiniti jer ovaj predlog pruža, u najmanju ruku, jednu opciju više za izlazak iz ćorsokaka“, ocenio je Kapčan.

KOMENTARI13 komentara

 1. Orthodox says:

  Oni nemaju rešenje ni za Ameriku, a kamoli za Kosovo. Klintonovi drže Kosovo ali ne za dugo, uskoro će i oni povući kratku.

  • Miroslav says:

   Ja imam resenje za Ameriku, SARMAT deset komada, pravilno rasporedjenih, dugme treba da pritisne Srbin, kameno doba za njih pocinje, ako neko prezivi...

   • Pera says:

    Nemoj zaboraviti enlesku i izrael, jer odatle dobijaju naredjenja ! Prezivele prikazivati u kamionima sa kavezima, kao sto su oni prikazivali Starosedeoce, Crvenokozce u ameici, afrikance u engleskoj i Palestince u sadasnjem izraelu !

 2. persida says:

  Ona lezbejka, a on pedofil, Epstajnov klijent za male klinke.

 3. Milan says:

  Razlika izmedju njih nije velika. I Klintonovi i Trampovi računaju sa potpuno nezavisnim Kosovom što mogu da obezbede jedino na osnovu priznanja nezavisnosti njihovog čeda Kosova od strane Srbije. Srbiju oni vide kao novog vazala koju će takodje učlaniti u svoju vojnu NATO alijansu. I jednima i drugima najvažnije je da velika američka vojna baza Bondstil bude i ostane tu gde je blizu Uroševca u Srbiji, u jugoistočnoj Evropi. U čemu se sastoji ta mala razlika? Primaklo se vreme za realizaciju i postalo je sve osetljivije pitanje kako konačno iskamčiti priznanje od strane Brbije. Zato kažu: "Ako pripajanje severa Kosova pruža srpskoj vladi i narodu osećanje da su sačuvali obraz u dovoljnoj meri da bi priznali nezavisnost Kosova..." Amerikanci znaju da oni jesu ratni pljačkaši i otimači, i sada merkaju i odmeravaju, pipkaju puls Srbijici koju su vojno napali pre 20 godina, da bi konačno postigli šta su hteli. PONUDA JE SLEDEĆA: DA SE POSLE SVIH TRAUMA KONAČNO I SREĆNO UDAMO ZA SILEDŽIJU KOJI NAS JE SILOVAO PRE 20 GODINA. UH, "LEPOG" LI BRAKA.

  • persida says:

   Bogami je tako, ali nece im uspeti, nesto ce se desiti da ne uspe. Ako bi od nas Srba zavisilo, odavno bi uspeli jer smo i mi korumpirani kao i oni.

 4. Milan says:

  Nekad je i mali kamen dovoljan da se izvrne carska kočija. Slično je i sa ovom malom razlikom i sa carskim globalistanom. EU globalistan hoće Kosovo u ovakvim granicama bez razmene teritorija da bi sačuvala celu državu Bosnu i Hercegovinu i pod svojim uticajem kao u vreme posle Berlinskog kongresa 1878 godine. Američki globalistan tj. Klintonovi i Obamini hoće to isto zbog širenja NATO-a na celu BIH. Dosta im je i prekoviše od ovih dugih igrica sa krnjom Srbijicom, taman posla da ponove tu igru i u BIH, a krnja BIH to je samo entitet Federacija.

 5. padre says:

  Znači drugi nemaju prva da se mešaju, to je njihovo unutrašnje pitanje!Bez malignog mešanja sa strane, molim!

 6. Orthodox says:

  Gube na svim stranama, polako a sigurno če početi da gube i na balkanu, jedno je sigurno Dolar opada i to nam se dopada. Još nisu shvatili da nisu vladari sveta i da su jih Kinezi i Rusi pretekli. Ako bog da sreče i Evropa ima da se sruši ko kula od karata, uskoro vrlo uskoro.

 7. milorad2 says:

  razgraničenje je mudar potez, daće nam vremena da se priberemo od divljačkog napada 90.ih a nas niko ne tera da se držimo dogovora ko blesavi ,naprotiv mi treba da se držimo dogovora i razgraničenja isto kao što su i šiptari ispoštopvali sve dogovore dosada, znači NIJEDAN.Jer za 10-15 god kosovo i albanija će ostati ista crna rupa kao i danas a naša država će biti jaka.E ONDA ih treba počistiti i iz metohije, plus opašće radijacija bar malo.Metohija onako ozračena i otrovana je nenastanjiva,znači šiptari će dobiti prištinu sa okolinom i ozračene prokletije a ceo severni obod koji je industirjski bitan i zbog koga je i napravljena ta nakazna država ide nama.To je već odlučeno jer pare se gube mora da se kopa zlato nemanjića:)Kad počne lova da pristiže i malo ojačamo ostatak kosova i metohije će biti vraćen u sastav naše zemlje jednom malo jačom policijskom akcijom.Čekali smo turke na zicer 500 god, 10-15 da se potpuno reši šiptarska najezda nije mnogo.Ali onda ih treb utucati i proterati do zadnjegi svu zemlju dati crkvi jer ionako tamo teško da će neko hteti da živi, pa i šiptari beže odatle glavom bez obzira.

  • Pera says:

   Ima brace Rusa iz Sibira, koji bi rado naselili KiM. Dati im po 20 h zemlje da cuvaju granice, negde oko Skadra i Djevdjelije.

  • Ivana says:

   Kad ideš osloboditi Krajinu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *