ТРАМП И ПЕНТАГОН У ЖЕСТОКОМ СУКОБУ: Председник Америке жели нови рат! ЕВО ГДЕ (ВИДЕО)

ТРАМП И ПЕНТАГОН У ЖЕСТОКОМ СУКОБУ: Председник Америке жели нови рат! ЕВО ГДЕ (ВИДЕО)

4 августа 2018

Амерички председник Доналд Трамп жели космичке снаге, нову војну службу коју сматра потребном како би се обезбедила доминација САД у космосу, али шеф Пентагон Џејмс Матис упозорава да би то донело нежељене трошкове и мукотрпне бирократске процедуре.Пентагон признаје потребу за преиспитивањем свог умногоме критикованог приступа одбрани америчких економских и безбедносних интереса у космосу и креће се у том правцу, али је неизвесно да ли ће то задовољити Трампа, који жели да иде још даље, формирајући засебне војне космичке снаге, преноси АП.

Администрација намерава да следеће недеље објави резултате студије Пентагона за које се очекује да ће позвати на успостављање нове војне команде – америчке Космичке команде – како би се консолидовале космичке борбене снаге и спровеле организационе промене, а да се не формирају засебне снаге – што, иначе, само Конгрес може да уради.

Било какав законски предлог о успостављању засебне војне службе тешко да ће се наћи на столу до идуће године.

Матис, који је раније рекао да се противи формирању новог војног огранка за космос, након Трампове најаве у јуну о космичким снагама упозорио је да би то изискивало „много детаљног планирања“.

Поред организационих питања, улога Пентагона у космосу је „под лупом“ и због признања да се САД све више ослањању на сателите, које је тешко заштитити у космосу, а који омогућују комуникације, навигацију, обавештавање и друге услуге кључне за војску и економију.

Иако су САД у космосу одавно супериорне у технолошком смислу, космос се све више сматра америчком Ахиловом петом, закључује америчка агенција.

(Курир/Танјуг)

KOMENTARI2 коментара

  1. goran says:

    Tramp je kreten koji se igra kao dete u zooloskom vrtu. Daj boze da se sretne sa lavom sto pre.

  2. M says:

    Upravo se formira ultratajna grupa USA svemirskih marinaca(spicemena) za osvajanje Mjeseca,pa Marsa,a do kraja stoljeća i Sunca!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u