ТРАМП И ПУТИН ОБАВИЛИ РАЗГОВОР: Америка мења политику према Венецуели

TRAMP I PUTIN OBAVILI RAZGOVOR: Amerika menja politiku prema Venecueli

18 juna 2020

Američki predsednik Donald Tramp ublažio je svoje stavove prema Venecueli nakon što je razgovarao sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom, prenosi list Volstrit džurnal pozivajući se na knjigu bivšeg Trampovog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona.

On je u svojoj knjizi opisao Trampa kao nepredvidivog i nerazumnog čoveka, koji u svemu vidi zaveru i samim tim je lako manipulisati njegovim stavovima.Kao primer Bolton je naveo da je Putin u „velikom sovjetskom stilu“ uspeo da ubedi Trampa da „promeni svoje stavove po pitanju Venecuelu i da ublaži sankcije koje je Vašington trebalo da uvede protiv Karakasa.

Knjiga Džona Boltona, koja je izazvala burnu reakciju u američkoj javnosti, trebalo bi da bude objavljena naredne sedmice.

Povodom objava koji su brojni mediji u SAD preneli pozivajući se na knjigu Boltona oglasio se i Tramp lično, te je optužio svog bivšeg savetnika da je objavio „tajnu informaciju“ čime je prekršio američki zakon.

„On je prekršio naš zakon, to je tajna informacija, on nije imao dozvolu da to objavi. Knjiga koja treba da izađe je izuzetno sporna“, rekao je Tramp.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *