ТРАМП: Имам симпатије према Путину, али…

TRAMP: Imam simpatije prema Putinu, ali…

10 oktobra 2020

DONALD Tramp je ponovo – možda već deseti puta otkad je ušao u svoju izbornu kampanju 2016-te – rekao da je uveren da može imati dobre odnose sa Vladimirom Putinom.

U intervjuu emisiji The Rush Limbaugh Show, priznao je da ima određene simpatije (saosećanje) prema Putinu. Pa istakao da veruje da nešto slično postoji i sa Putinove strane.

I još dodao, nema sumnje – i zbog novih predsedničkih izbora koji ga čekaju 3. novembra:

Ali garantujem da bi mu bilo mnogo lakše da izađe na kraj sa Hilari Klinton ili Bajdenom“.

Za kandidata Demokratske partije za predsednika SAD – Džoa Bajdena – rekao je:

„On je usporen i nema osobine koje su potrebne predsedniku Amerike. On je izgubio pamet i ponekad nije u stanju ni da kontroliše svoje reči. Sa njegovim mozgom nešto nije u redu. A znam i starije od njega čija pamet sasvršeno funkcioniše“.

Tramp bi svoje predizborne mitinge mogao obnoviti već 10. oktobra.

Najavljujući ovo, naglasio je da Sjedinjene Države „imaju novo oružje koje druge države nemaju:

„Rusija i Kina o takvom oružju mogu samo da sanjaju! Naše oružane snage su i dalje najmoćnije na svetu. Imamo nove rakete. Imamo nešto što niko drugi nema“.

Tramp je ranije govorio o američkoj hipersoničnoj raketi koja će navodno biti 17 puta brža od zvuka.

KOMENTARI4 komentara

 1. Rista says:

  E sad, da se mi vezujemo na leđa pa da Tramp nekako provuče svoju imaginarnu samostalnost kao precednik. Bio je "samostalan" samo i jedino tokom predizborne kampanje pre 5 godina a kada je postao precednik, u roku oma je izgubio svaku "samostalnost" i ponaša se kao i svaki drugi precednik Amerike. Drugi mandat koji će verovatno dobiti, ne on, nego će mu dati oni koji vladaju, biće prava mera za ceo Svet a i prava mora. Između Trampa, Hilari, Buša, Bajdena i svih tih primata Amerike, nema nikakve razlike u odnosima sa Svetom i Rusijom. Čak se ni nijasne ne razlikuju. Buš se sastao zvanično sa Putinom, ali Tramp i Obama nisu ni jednom(ako se dobro sećam). I kakva je razlika između Trampa i Obame? Nikakva! To se videlo već nakon prve godine Trampove vladavine, stim što je Tramp nastavio američku politiku sankcija šireći je i na Kinu, ali Rusiji su ostale i višestruko proširene. Zaustavio im skoro definitivno Tok2, Južni tok preusmerio u tursku i tako to. Ruski rukovodioci danas mogu slobodno da posete još samo Srbiju, UN i Kinu. Ili da tajno negde odlete, ali već su potpuno izolovani od sveta. Isto to je i sa Kineskim precednikom. Ni on više ne posećuje strane zemlje, osim Irana, Rusije a može da dođe i u Srbiju. Ko to do sada nije primetio, vreme mu. Izoluju ih jednako kao i Kimilidžibinsunga iz S Koreje. Uskoro neće nigde putovati. Nije to ljubav prema Americi smoje strane, kako bi pakosni jezici besno dobacili, nego istina. Tramp je izolovao Kinu i Rusiju do bola već, a šta će biti kada ponovo bude izabran, vračajte u bobu. Nije poveo ni jedan rat zvanično, iako generalno proširuje ratna dejstva. I sad mi to treba da gutamo kao neke pozitivne stvari sa Trampom? Pa nema razlike. Sve je isto i malo gore. Iako republikanac, ako on uopšte ima neka opredeljenja, on je američki precednik koji još intenzivnije nego drugi precednici do sada, širi američku dmokratiju po Svetu i melje li ga, melje.

 2. muta says:

  da ima raketu od 17 maha sa kojom bi za 5 dana stigao na mars, ne bi trazio hitne pregovore sa korejom koja sinoc prikazala nove interkontinentalne rakete

 3. M says:

  USA vjerovatno ima nešto puno gorije od raketa brzih 17 Maha!?!A možda i Rusi!?!

 4. Si Ju Leter Aligeder says:

  Ne lezi vraže kada ti je vrućo oko guze. I bivši predsednik uSa Ronald Regan je imao simpatije prema Gorbačovu i bio s njim kućni prijatelj sve dotle dok mu nije rasturio Rusiju a posle ga proglasio neprijateljem. Kada znamo mi, Putin još bolje zna šta oni hoće sa Rusijom. Što se tiče Nort Koreje, njima amerikanci duguju više od života, uništili su im i podelili zemlju, u korejskom ratu su ih tamanili i ubijali kao pse, napokon su pomogli južnu koreju koja im je i danas kolonija, a sa severnom nisu ni mogli nikad da iziđu na kraj. Tamo gde ti đavo gazi po njivi više ni trava ne raste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *