ТРАМП: Исламска држава треба да Хилари Клинтон награди као свог оснивача

TRAMP: Islamska država treba da Hilari Klinton nagradi kao svog osnivača

4 avgusta 2016

4304680 TrumpRepublikanski predsednički kandidat Donald Tramp – u nastupu pred svojim biračima u gradu Dejton-Bič na Floridi – osudio je američku spoljnu politiku dok je njegova demokratska rivalka Hilari Klinton bila državna sekretarka i sugerisao da bi ona trebalo da bude priznata kao „osnivač Islamske države“.

Naglasivši da Barak Obama treba da gorko žali što je u svoj prvi kabinet uključio Klintonovu, naglasio je:

„Klintonova je pravi osnivač Islamske države. Njena politika na Bliskom Istoku dovela je i do stvaranja i do jačanja te grupacije. Iza toga stoji Hilari. Ona treba da od Islamske države dobije nagradu kao njen osnivač“.

Tramp je u Dejton-Biču odbacio tvrdnje svojih protivnika da predsednička kampanja ne ide baš najbolje i da su u njegovom izbornom štabu krajnje nezadovoljni nekim njegovim izjavama: „Po tome koliko smo složni – ovo je naš najbolji period“.

Tramp je prethodno tvrdio i da se Klintonova nalazi pod potpunom kontrolom krupnih američkih korporacija:

„Kada će Hilari reformisati Vol-Strit? Nikada! Ona pripada Vol-Stitu. Niko nije nesposobniji za donošenje odluka od Klintonove. Korupcija i bankrotstva je uvek prate“.

Istovremeno je svoju suparnicu nazvao „lažljivicom svetske klase“ i dodao:

„Hilari Klinton je do ideala dovela politiku lične koristi i krađe. Ona je Stejt departmanom upravljala kao ličnim hedž-fondom. Ona je za novac bila pokrovitelj despotskih režima. A kada ga je napustila – za dve godine je zaradila 21,6 miliona dolara n nastupima pred bankarima Vol-Strita i pripadnicima grupa posebnih interesa. To su bili tajni nastupi čiji sadržaj ona krije od javnosti“

KOMENTARI2 komentara

  1. Barakuda says:

    Trampa za presjednika SAD, a Hilary za presjednicu ISIS-a....

  2. Pingback: TRAMP: Islamska država treba da Hilari Klinton nagradi kao svog osnivača | hamdočamo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *