Трамп „испрозивао“ Хилари

Трамп „испрозивао“ Хилари

3 јуна 2017

Председник САД Доналд Трамп оптужио је своју бившу ривалку Хилари Клинтон да кривицу за свој губитак на изборима у тој земљи налази у свакоме осим у себи, након што је она изнела до сада најозбиљнију оптужбу на његов рачун, наводећи да сумња у умешаност Русије у Трампову председничку кампању, пренеле су агенције.

Непоштена Хилари

Трамп је сада оживео стари надимак демократске кандидаткиње наводећи путем Твитера да „непоштена Хилари Клинтон сада криви свакога осим себе, одбија да каже да је била ужасан кандидат“.

Претпоставља се да је Трамп ово објавио као одговор на изјаву Хилари Клинтон на конференцији у Калифорнији где је детаљније говорила о председничкој кампањи 2016.

Како је пренео Ројтерс, она је том приликом навела да сумња да су људи који су водили Трампову кампању давали смернице руској влади за пропаганду у току прошлогодишње председничке кампање у Америци.

Она је навела да је руска влада намеравала да шири дезинформације о њој, али да није могла да зна како да те информације употребе против ње „осим ако није добијала смернице“.
На питање да ли под тим подразумева да су је усмеравали Американци, она је одговорила потврдно. „Смернице су давали Американци и људи који су имали податке и резултате гласања“, изјавила је Клинтонова у Калифорнији.

Медији су „претерали“

Она је упорно тврдила и да није „ништа“ наследила од Демократске странке, као и да су медији претерали извештавајући о њеном коришћењу приватног мејл сервера за време њеног мандата као државног секретара.

„Преузимам одговорност за сваку одлуку коју сам донела, али то није разлог због ког сам изгубила“, рекла је Клинтон.

Када је водитељка упитала да ли сматра да је Трамп иза тога, она је одговорила потврдно. При томе сматра да је највидљивији пример (наводне) координације Трампа и Руса било то што су месец дана пред изборе украдени мејлови шефа њеног изборног штаба, па објављени преко Викиликса и то непосредно пошто је објављен инкриминишући видео-снимак Доналда Трампа како вулгарно говори о женама.

По Клинтоновој, Руси су у том тренутку били спремни, имали су план и добили су зелено светло, односно знак да би Трампова кампања могла пропасти, па је тренутак да објаве хаковане мејлове њеног штаба.

Путин о свађи у САД

Говорећи о односима Русије и САД, Путин је ових дана поручио „да ће бити лакше када претходна власт прихвати пораз“.

– Страна која је изгубила изборе у САД мора да прихвати пораз, тек тада ће Москви и Вашингтону бити лакше да сарађују – каже Путин, који сматра да они који су изгубили изборе (Клинтонова) желе себи и другима да докажу да је њихова политика била исправна, да нису криви за овакав исход, да их је неко трећи изиграо. Додао је да они сами између себе могу да доказују ко је бољи, а ко паметнији – нема потребе мешати у тај процес треће земље.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u