ТРАМП ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ – ПОЧЕО НАПАД НА СИРИЈУ: Испаљено преко 100 ракета у једном удару

TRAMP IZDAO NAREĐENJE – POČEO NAPAD NA SIRIJU: Ispaljeno preko 100 raketa u jednom udaru

14 aprila 2018

Sjedinjene Drzave, zajedno sa Francuskom i Velikim Britanijom započele su vojnu operaciju protiv Sirije.

Američki predsednik Donald Tramp naredio napade na Siriju, Odmah zatim, počela zajednička akcija SAD, Velike Britanije i Francuske.

„Naredio sam oružanim snagama SAD da počnu precizne napade na mete povezane sa arsenalom hemijskog naoružanja sirijskog diktatora Bašara el Asada“, rekao je Tramp.

Tramp je rekao da su napadi pokrenuti u saradnji sa Velikom Britanijom i Francuskom kao „snažno sredstvo odvraćanja od proizvodnje, širenja i upotrebe hemijskog oružja“.

„Zajednički odgovor Amerike, Britanije i Francuske na zločine uključuje sve instrumente naše nacionalne moći: vojnu, ekonomsku i diplomatsku“, rekao je američki predsednik, navodeći da će akcija trajati sve dok „sirijski režim ne prestane da koristi hemijsko naoružanje“.

Bi-Bi-Si javlja da se čuju eksplozije u okolini Damaska.

 

KOMENTARI25 komentara

 1. goran says:

  Nesto se ne cuju vatrogasci iz Nisa???

  • Stalker says:

   Doniraju crevo tvojoj mami, sad će da dođu!

   • goran says:

    Sta ti drugo preostaje nego da budes vulgaran. Rusi u misijoj rupi, a ti njihov misiji advokat.

 2. Aleksandar says:

  Reakcija rusa je kao i obično. Ne dao Bog da te rusija brani. Jasno mi je sve i nikad više jednu afirmativnu reč neću reći ili napisati za ruse. Neću ni da ih vređam, jednostavno prectati, ne postoje. Nikad nisam bio za Nato ali sad je valjda jasno zašto ljudi žele u Nato, jer te rusija uvek napusti kad je gusto. Napustio bih te i Nato ali te bar niko neće napadati onda.

  • Vojna I ojdeSe says:

   Zao mi je tebi, izradili su te....

 3. Miraš says:

  Otvorena agresija na Siriju izvršena je bez dozvole SB UN, a to nam je nekako poznato... Šef Pentagona Džejms Matis: Udar na Siriju u ovom trenutku je jednokratan, ali budući udari nisu isključeni. Matis tvrdi da su SAD ciljale konkretno program hemijskog oružja sirijske vlade... Sirijski mediji su javili da je pogođen i naučno istraživački centar u Damasku za koji Pentagon tvrdi da je korišćen za razvijanje i proizvodnju hemijskog i biološkog oružja, prenosi Rojters. Taj sirijski naučni centar da li je i on možda trebao da ustupi svoj prostor i opremu misiji OZHO-Organizaciji za zabranu hemijskog oružja koja je od juče prisutna u Damasku i upravo danas trebala je da počne da radi. S obzirom da su gadjali i Damask i okolinu Damaska to bombardovanje će najverovatnije onemogućiti rad ove misije.

  • Velika Metla says:

   Miraš,vidiš i sam ovu izjavu o hemijskom skladištu,fabrici,šta li već? E ovo potvrđuje da nema nikakvih hemijskih otrova,a ni fabrika,jer da ima otrovi bi se raširili svuda a ne samo ukrug od kilometar ili deset! Mada ovakva priča prolazi kod zapadnjačkih građana,marve! Njima su odavno mozak isprali,tako da svaka izjava njihovih pljačkaša,pardon politikanata,se shvata i prihvata bez trunke dvoumljenja ili sumnje! Oni koji to ne prihvate,mada su retki,odmah satanizuju,i ne daju im javnog prostora nigde!

   • Miraš says:

    Snage SAA nakon oslobodjenja Istočne Gute pronašle su jednu laboratoriju-mini fabriku za proizvodnju svih vrsta otrova u mestu Aftris. Bilo je dosta recepata po saudijskoj tehnologiji, a to ne čudi jer su teroriste u toj oblasti finansirale i podučavale S. Arabija, SAD, Turska i verovatno još neko od ostalih neprijatelja Sirije. To su i objavili mnogi mediji, ali od O1.O4. ove godine u SAD se ne prikazuju vesti ni ruske ni mnogih evropskih a ni drugih svetskih televizija. Ukinut prenos! Verovatno sa ciljem da američko stanovništvo ne sazna istinu.

   • Miraš says:

    Dakle ne samo da su bombardovali Siriju bez dokaza i na "majke mi", nego poslali su u oblasti-teroristička gnezda svoje instruktore, opremu i materijal da bi podmetnuli lažne dokaze sa ciljem da posluže kao povod za napad na Siriju. Inače terorističko-pobunjenička oblast Istočna Guta je poznata po tome da je prva počela i to odavno da izvodi operacije pod lažnom zastavom na temu "trovanje civila".... Pre nekoliko nedelja objavljena je anonimna vest i ujedno molba za pomoć iz terorističkog zmijarnika Idlib, grad Sarakeb, da su primetili dopremanje hemijskih otrova u njihovo mesto koje je predato lokalnoj terorističkoj grupi. Najinteresantnije je da je to dopremljeno kamionima humanitarne pomoći UN.

 4. Roy says:

  Ma neka neka se samo tuku. Nema se tu sta zaliti i jedni i drugi i treci su smece koje truje ovaj svijet.

 5. Vojna I ojdeSe says:

  Sve je dogovor uz shampanj. Jedni drugi stradache zbog sirotinje, kakaja smehovina. Oni svi zajedno grade 4-rajh sve ce da bude, sex rokenrol I droga u apoteci.

 6. goran says:

  Ovo je tuzan dan za domace rusofile koji mastaju o ruskim bazama u Srbiji. Evo kako bismo prosli, oni bi se zacaurili u njihovu bazu, a mi bismo bili bombardovani i unisteni. Onda bi Lavrov rekao u UN: "Zar sam Vas tako ucio, sram vas bilo." To se zove Ruska pomoc.

 7. Miraš says:

  Rakete su lansirane iz američkih brodova koji su pozicionirani u Crvenom moru, zatim su vazdušne napade nanosili i taktička avijacija koja je locirana na Sredozemnom moru, a bombe su bacali i bombarderi B-1B, koji su poleteli iz regiona Tanfa, gde je locirana američka baza u Siriji. Ruski vojni resor ističe i da je sirijski PVO bio u pripravnosti tako da je veliki broj raketa oboren. Sirijska vojska je koristila PVO sisteme S-125, S-200, „Buk“ i „Kvadrat“ koji su proizvedeni pre više od 30 godina u Sovjetskom Savezu... 1. Ovo bombrdovanje je specijalna čestitka Zapada upućena Siriji za dosadašnje uspehe u borbi protiv terorizma. 2. Kada se objave svi pogodjeni ciljevi i gadjani ali odbranjeni ciljevi biće jasno da li je ovaj udar imao za cilj da oslabi odbrambene sposobnosti Sirije i u sledećem koraku otvori opštu invaziju na Siriju. 3. Ovim se upućuje preteća poruka Iranu ili još gore izazivaju Iran da bi imali povod da ga napadnu. Ako bi Iran sada vojno reagovao protiv napadača na Siriju onda bi i Iran veoma brzo bio napadnut. 4. Da je Rusija sada vojno reagovala na neke od brodova ili aviona sa kojih su ispaljivane rakete na Siriju rizikuje da svet udje u novi veliki (svetski) rat sa direktnim sukobom velikih sila koje su i nuklearne sile. AKO I RUSIJA NA OVO "TVITNE" TJ. AKO RUSIJA ODGOVORI NA TOM ISTOM NIVOU - OFANZIVNO VOJNO KAO NAPADAČI NA SIRIJU SAD, V.B. I FRANCUSKA JASNO JE KOJE BI BILE POSLEDICE PO CEO SVET! Kako su najavili i Tramp i Matis ovakvi napadi na Siriju će se ponavljati - Moguće su nove situacije na koje bi vojska Ruske Federacije morala ne samo odbrambeno da reaguje nego i da reaguje ofanzivno. Upravo smo ušli u veoma kritičan period za opstanak celog sveta. SIRIJA DOK IMA USPEHA U ODBRANI NA OVAKAV NAPAD TJ. DOK MOŽE DA PODNOSI OVAKVE UDARCE - BORI SE PRVENSTVENO ZA SEBE, ALI I ZA CEO SVET.

 8. Željko says:

  Da li je živ @ Trifun, susjedi da li je u Srbiji dan žalosti jer je vaša "bratska" Rusija pokazala da je " mali miš "?

  • goran says:

   Trifune, javi se, brinem za tvoje zdravlje, nema nazad, put pod noge pa u Siriju.

   • Trifun says:

    Pazi ustaška patrola u niskom letu, devojčice samo se vi držite za ručice...

  • Nebeska Srbija says:

   Bedo jedna od coveka,nista ti ne vidis!

 9. Miraš says:

  POLITIČKE REAKCIJE: Medju prvima koji su podržali otvorenu agresiju na Siriju izvršenu od strane SAD, V.B. i Francuske su: Australija, Kanada, NATO - Stoltenberg, Izrael i Turska, i Nemačka-Merkel. 1. Izrael ne iznenadjuje, a njegova izjava data je sa nešto nižeg nivoa i upućena je značajno protiv Irana... 2. Oko Turske se igraju velike igre kom će se ona privoleti carstvu! Veoma je važno da li će Turska ustupiti svoju baze kao što je Indžirlik za ovakve napade, a zasad to nije odobrila. Takodje po mnogo čemu Turska više nije tako pouzdana članica NATO-a. S druge strane Turska je član mirovnog procesa za Siriju u Astani, jeste verbalno i javno dala podršku teritorijalnom integritetu i navodno suverenitetu Sirije, ali ona nikad nije dala saglasnost da Asad ostane na vlasti i to su mnogo puta izjavili. Ovo drugo je nelogično i u suprotnosti jer Bašar al Asad jeste legitimno izabran predsednik od strane sirijskog naroda, a narod je suveren. Eventualnim preokretanjem i izlaskom Turske iz procesa u Astani sigurno je da Zapad dobija. Cilj je uništiti savez Rusija-Turska-Iran. ... Posebno je osetljivo što Turska je zadužena da kontroliše

  • Miraš says:

   Posebno je osetljivo što u okviru procesa u Astani Turska je zadužena da kontroliše deeskalacionu zonu Idlib, a sećamo se da prošle godine u Kan Šejkunu na jugu Idliba desio se isto napad hemijskim oružjem izveden od strane terorista, Sirija godinama taj grad ne kontroliše, ali i povodom toga izvršen je napad na sirijsku avio bazu Šejrat. Mogućnost da će SAD baš ovako reagovati u Siriji na navodne hemijske napade zacrtao je još Barak Obama. Dakle gledamo kontinuitet jedne te iste politike bez obzira ko je predsednik i koja je stranka dobila izbore. Već u Obamino vreme nisu bili sigurni da li će uspeti naoružana opozicija koju su podržavali u Siriji, a sada kad vide da još malo nedostaje da ona bude potpuno poražena POJAVILI SU SE GLAVNI IGRAČI.

  • Željko says:

   @ Miraš Turska je dio NATO, znači zna se na čijoj je strani, isto kao i vaša "bratska" Grčka ili "dva oko u jednoj glavi " Crna Gora!!

 10. Miraš says:

  Napad na Siriju osudili su: Rusija, Iran i Belorusija. Povodom ovoga biće održana hitna sednica SB UN pa čuće se još neka reagovanja.

 11. Miraš says:

  ČESTITAM SIRIJSKOJ PVO! Ona sad čuva i Siriju i svetski mir! Sirijske protivvazdušne snage oborile su 71 krstareću raketu zapadne koalicije. Zna se da je ispaljeno više od 100 krstarećih raketa i da je u njihovom presretanju učestvovala samo PVO Sirije. PVO Rusije zasad nije morala da reaguje. Naprimer: Sve rakete koje su bile ispaljene na vojni cilj blizi Homsa presretnute su, a takodje sve rakete koje su uspaljene na vojni aerodrom Dumajr presretnute su. Čućemo još vesti

  • goran says:

   Putin je rukama povatao sve rakete tako da nije bilo potrebe da se koriste sistemi.

 12. padre says:

  Ma, sve je lepo objasnio Makron, kad je zamolio Putina, dajih ne napada!Kao, bar ti budi pametan, sa onim preko bare se ne može razgovarati!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *