ТРАМП ИЗНЕНАДИО СВЕ: „Напуштамо Сирију!“

TRAMP IZNENADIO SVE: „Napuštamo Siriju!“

7 oktobra 2019

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da je došlo vreme da se „izađe iz tih besmislenih i beskonačnih ratova“.

„Trebalo je da SAD budu u Siriji 30 dana. Mi smo ostali i tonuli sve dublje i dublje u rat, bez ikakvog cilja. Međutim, došlo je vreme za nas da izađemo iz tih besmislenih ratova i vratimo naše vojnike kući“, napisao je Tramp na Tviteru.„Turska, Evropa, Sirija, Iran, Irak, Rusija i Kurdi sada treba da reše tu situaciju“, dodao je američki predsednik.

Ranije su u Ankari završeni tursko-američki pregovori za stvaranje zone bezbednosti na severu Sirije istočno od Eufrata. Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je da su Ankara i Vašington postigli dogovor o stvaranju koordinacionog centra za zajedničke operacije i planiranu zonu. Erdogan je istovremeno izjavio da će Ankara započeti operaciju protiv kurdskih snaga koje kontrolišu ovaj region ukoliko Sjedinjene Američke Države budu odugovlačile sa formiranjem zone bezbednosti.

KOMENTARI6 komentara

 1. Slobodanka says:

  Hm, šta će se zapravo desiti posle ove Trampove izjave? Sutradan ili već noćas Izrael će ponovo da bombarduje mete u Siriji. Već koji put on to najavljuje. Sad će Duboka da se ustalasa, sve zveri iz močvare će da se pokrenu.

 2. Prica says:

  To je pričao i pre 6 meseci pa je bilo "Prc Milojko!". Ali ajde, da vidimo šta će sad da uradi...

  • persida says:

   Bice isto, uvek moze da se vadi da je bio senilan.

 3. Istina says:

  Štampani dolari ne pale na tudjem terenu - posebno ako jih šalje duboka država...

 4. Slobodanka says:

  Još i ovo: Tramp je zapretio da će uništiti tursku ekonomiju, ukoliko bude smatrao da je prešla meru u Siriji. „Ako Turska uradi nešto što ja, svojom velikom i neuporedivom mudrošću, smatram da prelazi granice, totalno ću uništiti i izbrisati ekonomiju Turske (i ranije sam to učinio!)“, napisao je američki predsednik na svom nalogu na Tviteru. Prema njegovim rečima, Turska, Evropa i druge zemlje „trebalo bi da paze na zarobljene borce DAEŠ-a i njihove porodice“. - DA LI SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE SMIŠLJENO POVLAČE SVOJE VOJNE SNAGE IZ SIRIJE SA CILJEM DA ZATIM TURSKA SE ZAGLAVI NA SEVERU SIRIJE TE DA BUDE OPTUŽENA ZA PONOVNO UVODJENJE BORACA DAEŠ (ISIS) NA SEVER SIRIJE? NNaime Turska planira da na sever Sirije doseli sirijske izbeglice iz Turske, a medju njima može biti i opasnog "cveća". ZATIM VEĆ SADA SIRIJSKI KURDI SAVEZNICI AMERIKANACA APELUJU DA JE RUSIJA DUŽNA DA ZAŠTITI KURDE OD MOGUĆEG TURSKOG NASILJA. Rusija ne može praviti posebne dogovore sa Sirijskim Kurdima jer oni nemaju državu, pripadaju državi Siriji te Sirijski Kurdi prvenstveno sa Damaskom treba da se dogovaraju... Liči ovo i na smišljeno provociranje sa ciljem izazivanja ozbiljnijeg rusko-turskog neslaganja.

 5. Otpor idijotizmu says:

  Pitam se postoji li mozda ikakva sansa da su se ameri zasitili ratova. Svestan sam da njihovij vojnoj industriji rat treba, ako rata neme treba ga isprovocirati. Do sada je to bila doktrina kojom su se vodili. E sad sta ako su shvatili da im nije svaki rat od koristi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *