ТРАМП ИЗНЕНАДИО СВЕ: „Приморани смо да од Русије купујемо нафту“

TRAMP IZNENADIO SVE: „Primorani smo da od Rusije kupujemo naftu“

29 avgusta 2020

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je Amerika zbog demokrata koji se protive izgradnji cevovoda za prevoz energenata primorana da kupuje naftu od Rusije.

On je to izjavio na mitingu u Nju Hempširu rekavši da celokupan region Nove Engleske na severoistoku SAD, upravo zbog toga ima najvišu cenu električne energije.„U Novoj Engleskoj je struja najskuplja. A znate zašto? Jer guverner Njujorka Endrju Kuomo ne dozvoljava da se kroz gornji deo te američke države postavi cevovod kako bi i nafta i gas prošli tuda“, rekao je on.

Zatim je Tramp upitao okupljene da li su svesni gde države koje ulaze u sastav Nove Engleske kupuju naftu naglasivši da taj energent za njihove potrebe dolazi upravo iz Rusije.

Inače, mediji podsećaju da je SAD prošle godine od Rusije kupovala u proseku oko 515.000 barela dnevno.

Istovremeno, navodi se da je ukupan uvoz ruske nafte i naftnih derivata u Ameriku iznosio oko 13,8 milijardi dolara.

Regija Nova Engleska se sastoji od šest saveznih država: Mejn, Vermont, Nju Hempšir, Masačusets, Konektikat i Roud Ajland. Najveći grad regije, kao i njeno najveće privredno i kulturno središte je Boston.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rusofil Potemkin says:

    Pa hteli ste od Asada da ukradete naftu, pa ste to isto hteli sa Venecuelom, pa sada kada nema, nema, idete na Rusku koju bi da kupite prljavim novcem, e to sad ako vam Putin da, ja ne bih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *