ТРАМП ИЗНЕНАДИО СВЕ: Путин не жели да опет будем председник

TRAMP IZNENADIO SVE: Putin ne želi da opet budem predsednik

24 maja 2020

Američki predsednik Donald Tramp smatra da predsednik Rusije Vladimir Putin ne želi njegovu pobedu na izborima.

„Ja mu se sviđam, ali ne mislim da želi da pobedim na izborima“, izjavio je Tramp.

On je dodao da ni Kina ne želi njegovu pobedu.

Ranije je Tramp više puta govorio da „niko nije bio tako oštar prema Rusiji“ kao on. Američki predsednik je to govorio kada su ga optuživali za „zaveru“ sa Rusijom, što na kraju nije bilo dokazano. Moskva je takođe negirala takve optužbe.

Predsednički izbori u SAD će biti održani 3. novembra. Tramp se na njima bori za drugi mandat.

KOMENTARI14 komentara

 1. Slobodanka says:

  Tramp se boji da kad pobedi na predstojećim izborima, njegovi rivali će opet praviti veliki cirkus začinjen sa optužbama za ruske veze i ko zna sa kakvim još optužbama. Krajem prošle i tokom ove godine krenula je nova kriza pa još obasjana mračnim svetlom "korone". Ta kriza nekako je usporena, sa ciljem da se krajem godine održe američki predsednički izbori. Ali nakon održanih američkih izbora, praktično iduće godine, tek će biti krize i naravno opet će krenuti iz Amerike.

 2. Slobodanka says:

  Naspram sledeće ova godina će biti lepa i mirna. Počela je sa ubistvom iranskog generala Sulejmanija i tada smo mislili da upravo kreće svetski rat. Kad ono krenula korončica i zasad značajno manje ima sukoba, tako će biti dok ne prodju američki izbori. Ali iduće godine na Bliskom Istoku će da grmi i tutnji.

 3. Miraš says:

  Rusija i Iran su sigurno oslabljeni zbog ekonomskih posledica pandemije, u te posledice obavezno dodati i pad cena nafte. Dok Amerika to neće toliko osetiti jer štampala je novac bez pokrića koliko god im treba, i za ugrožene naftne kompanije. Ko će biti finansijski jači za nastavak ratovanja u sledećoj rundi nije teško pogoditi. Plus Amerika računa da će tokom ove godine porasti nezadovoljstvo unutar Rusije, Irana, i unutar drugih zemalja koje planira da pokori. Izuzetni Tramp i njegova najizuzetna Amerika tek će da prave haos po svetu.

  • Rista says:

   Nažalost, apsolutno tačno.

  • spira says:

   Miraš očito da mnoge stvari se ti nerazumeš Amerika ne štampa pare. Nego privatnici. Ti IZ ekonobmije imaš 1. jedinicu. Novas bez pokrića nije novac. Seti se Nemačke i jugoslovenske inflacije. Svi se odriči petrodolara.Rusija i Kina vrši transver u svojim valutama. Očito smetnu sa uma. Svi ruski rudnici zlata i dijamana i pstalih preminitih metla su u ruskim rukama. Nikakav kapitalse ne iznosi iz Rusije.

   • Miraš says:

    Dobro ja razumem. Prelistaj vesti za koga, za čije sve potrebe, su sad u periodu takozvane pandemije štampali novac.

 4. Milan says:

  Tramp će i dalje preko novca da vlada svetom, osim toga i korona puštena iz američkih laboratorija pomogla je da svet bude slabiji te će biti lakši za gaženje u sledećoj fazi nastupanja izuzetne američke sile. Ipak ne verujem da će Kinu moći da ekonomski oslabi i nadjača. Lukašenko je bio prilično bistrog uma i pronicljiv.

  • persida says:

   Ako Tramp vlada i dalje svetom to je samo zato jer mu Rusija i Kina to dozvoljavaju. Ponovo pitam: sta druge drzave sprecava da i one stampaju novca koliko im treba? Zar to nije dokaz totalne kontrole. A da bi se to sakrilo, politicari se pojavljuju u novinama gde laju jedni na druge kao dobermani.

   • Slobodanka says:

    Čini mi se da ne razumeš ekonomiju na osnovu ovog pitanja "Ponovo pitam: sta druge drzave sprecava da i one stampaju novca koliko im treba?" - Štampanje novca bez pokriće ne može sebi da dozvoli velika većina država ovog sveta jer za njih važi ne po zakonima nego kao ekonomsko pravilo da bi to ubrzo izazvalo monetarni poremećaj poznat kao inflacija-povišena inflacija-hiperinflacija. Kad se odštampa novac bez pokrića tada nastaje nesklad izmedju vrednosti proizvedenih dobara i puštenog novca u opticaj u većoj vrednosti nego što robe ima. Tada je prirodno da nastupa inflacija koja se opisuje kao "Mnogo novca juri malo roba". Bez obzira na takvu grešku monetarnih vlasti, ona se sama ispravlja tojest ravnoteža nastaje tako što rastu cene roba i usluga. Samo nekoliko država može sebi da dozvoli izdavanje novca bez pokrića a da to za njih nema posledice u vidu inflacije. To su one države čije nacionalne valute tražene su i koriste se od trećih država za njihova dalja medjunarodna plaćanja, što je taj obim korišćenja dolara, evra i još nekih valuta veći to države čiji je to novac mogu u većoj meri da emituju novac bez pokrića. Primetno je da to radi i EU, ali ne može da stigne SAD koja je u tome daleko ispred nje.

 5. Milan says:

  Kao članica ODKB Belorusija očekuje pomoć od Rusije koja je vojno najjača, a u ekonomskom delu Belorusija je sad na strani protivnika Rusije, jer Belorusija sad ne uvozi rusku nego uvozi američku naftu. Lukašenko ne samo da je ispao loš saveznik Rusije, nego on podkopava i svoju sopstvenu kuću time što zbog niskih cena nafte i još zbog slabije prodaje nafte slabi Rusija glavna članica ODKB-a. Iz tog ugla Lukašenko nije bistar, nego mutan je. Nije to belorusko izdajstvo toliko bitno, jer sad Kina više uvozi rusku naftu.

 6. Crni George says:

  Ako Putin ne želi da budeš opet predsednik onda to znači da i nećeš biti opet predsednik. Svako će pre da glasa za Melaniju, a tebe ko jede? Zar je ameriki bitno ko im je predsednik? To bi sada mogao da bude jedan čistokrvni indijanac ako ste i jednog ostavili u životu? Amerika može sebi da postavi čimpanzu ili slona za predsednika a opet bi ratovali sa rusijom i kinom, što znači kod njih je predsednik figurativan, a ovaj je prevarant do srži, pazi bogataš? Bilo je na Nacionalnoj geografili kakav je on manipulator i kvaran čovek. Najviše bi im odgovaralo da za predsednika postave buldog-terijera ili porki-praseta, to bi već ličilo.

 7. BajaPatak says:

  Da li Melanija zna da se nekada u Yugoslaviji dugačka crvena kravata vezivala kao upozorenje ljudima za "čuvaj se debila" Verovatno zna, pa mu zato vezuje ljubi ga njegova Melany.

 8. Zaliv says:

  Mislim da ga apsolutno boli uvo ko ce u toj mUSAvoj zemlji da bude predsednik. To tamo je cirkus a vode ga klovnovi.

 9. padre says:

  Pa teško je jednom normalnom čoveku razgovarati sa budalama, pa bile one "stabilni genije" ili ne!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *