ТРАМП ИЗНЕНАДИО СВЕ својом изјавом о РУСИЈИ и НЕМАЧКОЈ

TRAMP IZNENADIO SVE svojom izjavom o RUSIJI i NEMAČKOJ

30 marta 2020

Američki predsednik Donald Tramp najavio je da će danas obaviti telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Američki lider je tom prilikom podsetio na gubitke SSSR-a u Drugom svetskom ratu, istakavši da je dijalog sa Rusijom neophodan.

Prema rečima Trampa, s Putinom će razgovarati o cenama nafte, trgovini, borbi protiv virusa korona i energetici, a nije isključena ni tema Venecuele.Kako je istakao Tramp, niske cene nafte su rezultat „rata“ između Rusije i Saudijske Arabije.

Američki lider je dodao da SAD imaju više problema sa durgim zemljama, nego sa Rusijom, podsetivši na gubitke te zemlje u Drugom svetskom ratu.

– Ne kažem da su bezazleni, niti da su idealni, ali su se i borili u Drugom svetskom ratu. Izgubili su 50 miliona ljudi. Oni su bili naši partneri u Drugom svetskom ratu. Nemačka je bila neprijatelj – rekao je Tramp za „Foks njuz“.

Tom prilikom američki lider je optužio Nemačku da koristi prednost u trgovini i da malo uplaćuje u budžet NATO-a.

– Rusija je izgubila 50 miliona ljudi, 50 miliona! Oni su se borili zajedno sa nama, bili su naši partneri. I mi nismo u kotaktu sa Rusijom, dok sa Nemačkom jesmo. To je u redu, želimo da imamo kontakt sa Nemačkom, ne kažem da ne treba. Prosto se pitam kako dođe do toga da sa jednima ne komuniciramo, a sa drugima komuniciramo? Kuda sve to vodi – zapitao se američki lider.

(Sputnjik)

KOMENTARI8 komentara

 1. Danak says:

  ovome će brzo trebati pomoć kao i Italijanima.

  • Cp6a says:

   Sprema se mečka da tamo baš dobro zaigra. Zato polako prizivaju medu da dođe da smiri mečku.

  • persida says:

   Kasno je, nekada je bio bolestan, a sada je samo senilan.

 2. M says:

  Tramp je ok,ali ima jake protivnike u USA,koji su navikli da sve bude po njihovom!I neće to lako ispustiti iz ruku!

 3. zaliv says:

  Dzaba njemu sta on prica kad od tih oko njega ne moze nista...

 4. Slobodanka says:

  Prilično je moguće da su Trampovi politički rivali zarazili ceo svet, počev od Kine na kraju i SAD, da bi na osnovu toga optužili Trampovu administraciju da je katastrofalno nesposobna. Još u septembru prošle godine iz američke kompanije za rizike "Fortuna 100" Vašington davali su upozorenja o visokozaraznom virusu koji bi krenuo negde iz Kine, da bi nekoliko meseci kasnije taj virus bio otkriven u Kini. Kakva podudarnost! Oni su unapred znali da će opasna zaraza krenuti baš iz Kine! ISPADA DA CEO SVET IMA DA BUDE ZARAŽEN KAD SU IZBORI U VODEĆOJ SVETSKOJ IMPERIJI (DRŽAVA SAD). CEO SVET SU SILOVALI SA VIRUSOM KORONA. Istovremeno imaju oni više ciljeva koje bi ostvarili uz pomoć pandemije, a jedan od važnih ciljeva je da Tramp ne pobedi na predsedničkim izborima.

 5. persida says:

  Ko god da pobedi, sledi raspad Amerike na manje drzave.

 6. Slobodanka says:

  Država SAD je prilično daleko od nas. Treba preći deo južne Evrope i zapadnu Evropu pa preko Atlantika stići na drugi kontinent. Ali u godini kad su predsednički izbori u SAD evo čak i mi iz male evropske zemlje beznačajnog medjunarodnog uticaja moramo i to u svojoj zemlji da se polako i oprezno šunjamo po ulicama naših gradova sa maskama na licu i u što manjem broju. Toliko je ponižavajuće da je i smešno, smešno do neba! Značajan deo naših firmi sada ne radi, to iz strahopoštovanja već sada prema američkim izborima koji će biti održani tek u novembru. Velika tragikomedija je u pitanju. U Italiji je umro već 61 lekar za dva meseca epidemije, bezazlen li je virus?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *