ТРАМП ИЗНЕНАДИО СВЕ: Време је да помогнемо Русији и да сарађујемо са њима

TRAMP IZNENADIO SVE: Vreme je da pomognemo Rusiji i da sarađujemo sa njima

7 maja 2020

S obzirom da se lažna i nečasna kampanja protiv Rusije privodi kraju, kucnuo je čas za saradnju Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je američki predsednik Donald Tramp nakon telefonskog razgovora s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

„Kao što se sećate, ovaj lažni obračun s Rusijom je veoma otežao odnose između Moskve i Vašingtona. Rusija je veoma važna zemlja, a mi smo najmoćnija zemlja, iako su i oni bili veoma moćni. Zašto ne bismo sarađivali zajedno? Apsolutna, nečasna laž plasirana o Rusiji veoma je otežala saradnju među našim zemljama. Mi smo razmotrili to pitanje. Rekao sam da smatram da je sada kucnuo čas za saradnju, jer se sve okončava, kao što i treba. Sve ukazuje na to da je ta istraga bila lažna”, naglasio je Tramp u obraćanju novinarima u Beloj kući.Tramp je ovom prilikom prokomentarisao i dodelu Pulicerove nagrade američkom listu „Njujork Tajms” za „lažne vesti” o Rusiji, nazvavši je sramotnom.

„To su bile lažne vesti i Pulicerova nagrada bi trebalo da bude momentalno vraćena”, naglasio je Tramp.

Ranije danas, lideri Moskve i Vašingtona razgovarali su telefonom, a pres-služba Kremlja saopštava da su dva predsednika istakla da obe zemlje mogu postići mnogo na polju strateške stabilnosti, suzbijanja epidemija, kao i rešavanja regionalnih sukoba.

Podsetimo, specijalni tužilac Robert Miler dve godine je istraživao pretpostavke o „ruskoj umešanosti” u američke izbore 2016. godine i optužbe o „zaveri Trampa i Rusije”. Miler je potvrdio optužbe o „umešanosti, koje je Rusija odbacila, ali nije našao dokaze za „zaveru”, koju su takođe demantovali i Kremlj i Vašington.

KOMENTARI2 komentara

  1. Pravda stize polako ali sigurno stize says:

    Vi Ameri cete opet izdati Rusiju!! Vama ja nikada necu moci vjerovati... Nikada!!!

  2. persida says:

    Kauboj u novoj misiji, a Putin jedva ceka da mu poljubi stiklu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *