„ТРАМП је капитулирао“

„TRAMP je kapitulirao“

7 marta 2017

donald-trump-russia-ties-897

Državni tužilac Vašingtona Bob Ferguson rekao je da je Donald Tramp svojom novom uredbom „kapitulirao“.

Tužilac koji je osporio prvobitnu uredbu predsednika SAD o zabrani ulaska državljana sedam pretežno muslimanskih zemalja rekao je da je Tramp kapitulirao po pitanju brojnih ključnih odredbi prethodno suspendovanih na sudu.

Tramp je potpisao revidiranu izvršnu uredbu o zabrani ulaska u SAD iz koje su izuzeti državljani Iraka i strani državljani sa stalnim boravkom u SAD, stranci koji imaju američke vize i građani sa dvojnim državljanstvom, prenosi AP.

Vašington i Minesota uspešno su osporili prvobitnu uredbu o zabrani ulaska u SAD prošlog meseca kada je Apelacioni sud odbio da sprovede uredbu koju je niži sud blokirao.

Novom uredbom zadržana je zabrana ulaska u SAD građana sa većinskim muslimanskim stanovništvom iz Irana, Jemena, Libije, Sirije, Somalije i Sudana, prenose agencije.

KOMENTARI2 komentara

  1. kuka says:

    Tendenciozno izveštavanje kao vid propagande. Nije kapitulirao, nego uredbu ne može da sprovede jer joj je sud stao na put, a on sudu po ustavu ne može ništa.

  2. maxa says:

    tako vam je to kad sudovima date neogranicena prava, oni postaju nezavisna drzava za sebe i u ovom slucaju rade otvoreno protiv drzave amerike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *