„ТРАМП ЈЕ КЛОВН КОЈИ ЋЕ НАМ ГУРНУТИ ОТРОВНИ БОДЕЖ У ЛЕЂА“

„TRAMP JE KLOVN KOJI ĆE NAM GURNUTI OTROVNI BODEŽ U LEĐA“

17 januara 2020

Zapadne zemlje su previše slabe da bi „Irance bacile na kolena“, rekao je iranski vrhovni verski vođa Ali Hamnei dodajući da je zvanični Teheran voljan da pregovara, ali ne i sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Iranski vrhovni vođa, koji je u Teheranu vodio glavnu molitvu petkom prvi put od 2012. godine, nazvao je američkog predsednika Donalda Trampa „klovnom“, koji se, kako je rekao, samo pretvara da podržava iranski narod ali će mu „gurnuti otrovni bodež“ u leđa.Kako je naveo, iskazivanje tuge na sahrani iranskog generala Kasima Sulejmanija koji je ubijen u američkom vazdušnom napadu, pokazuje da Iranci podržavaju Islamsku Republiku, prenosi AP.

Hamnei je ocenio da je Amerika „kukavički“ ubila najefikasnijeg borca protiv Islamske države kad je ubila generala Sulejmanija, a Iran je potom lansirao niz balističkih raketa na američke trupe u Iraku, bez nanošenja ozbiljnih povreda.

Obaranje ukrajinskog putničkog aviona u blizini Teherana, kada je stradalo 176 ljudi, Hamnei je nazvao „gorkom nesrećom koja je rastužila Iran isto koliko je usrećila njegove neprijatelje“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Da Europa ukine Iranu sankcije u zamjenu za odustajanje Irana od A-oružja?!?Nema Europa snage za to!Europom se ne upravlja iz Brisela!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *