„ТРАМП ЈЕ КЛОВН КОЈИ ЋЕ НАМ ГУРНУТИ ОТРОВНИ БОДЕЖ У ЛЕЂА“

„ТРАМП ЈЕ КЛОВН КОЈИ ЋЕ НАМ ГУРНУТИ ОТРОВНИ БОДЕЖ У ЛЕЂА“

17 јануара 2020

Западне земље су превише слабе да би „Иранце бациле на колена“, рекао је ирански врховни верски вођа Али Хамнеи додајући да је званични Техеран вољан да преговара, али не и са Сједињеним Америчким Државама.

Ирански врховни вођа, који је у Техерану водио главну молитву петком први пут од 2012. године, назвао је америчког председника Доналда Трампа „кловном“, који се, како је рекао, само претвара да подржава ирански народ али ће му „гурнути отровни бодеж“ у леђа.Како је навео, исказивање туге на сахрани иранског генерала Касима Сулејманија који је убијен у америчком ваздушном нападу, показује да Иранци подржавају Исламску Републику, преноси АП.

Хамнеи је оценио да је Америка „кукавички“ убила најефикаснијег борца против Исламске државе кад је убила генерала Сулејманија, а Иран је потом лансирао низ балистичких ракета на америчке трупе у Ираку, без наношења озбиљних повреда.

Обарање украјинског путничког авиона у близини Техерана, када је страдало 176 људи, Хамнеи је назвао „горком несрећом која је растужила Иран исто колико је усрећила његове непријатеље“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. M says:

    Da Europa ukine Iranu sankcije u zamjenu za odustajanje Irana od A-oružja?!?Nema Europa snage za to!Europom se ne upravlja iz Brisela!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u