ТРАМП ЈЕ СКЛОЊЕН ЈЕР ХТЕО ДА ИСТРАЖИ УБИСТВО КЕНЕДИЈА!?

TRAMP JE SKLONJEN JER HTEO DA ISTRAŽI UBISTVO KENEDIJA!?

12 jula 2021

Slavni reditelj, dvostruki oskarovac Oliver Stoun, igranim filmom “DŽ. F. K” sa tezom da je američki predsednik 1963. ubijen u organizovanom pokušaju državnog udara pre tri decenije pokrenuo je kontroverze, što je, između ostalog, nateralo i Kongres SAD da donese uredbu o objavljivanju dokumenata o atentatu najkasnije 2017. godine.Međutim, dan pre isteka roka za to, tadašnji predsednik Donald Tramp odlučio je da ne stavi potpis na to. Stoun je sada snimio i dokumentarac “Ponovo o DŽ. F. K: S one strane ogledala”.

Predstavljajući novi film, Stoun iz svog stana u Los Anđelesu preko Zooma novinarki “Hollywood Reportera” Tatjani Sigel govorio o motivima da snimi dokumentarac sa dodatnim materijalom, o tome zašto je Tramp odustao od potpisa, o pismu Džeki Kenedi i susretima sa sinom ubijenog predsednika, kao i o tome zašto se okrenuo pravljenju isključivo dokumentaraca.

“Počeli smo ovo pre dve, tri godine i bilo je mnogo detalja koji su pronađeni, a nisu prijavljeni. Postoji crna rupa u sećanjima o Kenediju. I želeo sam da, pre nego što napustim ovaj svet, otkrijem sve što znam o tome. Nisam mogao da u dokumentarac spakujem sve što znam, ali sam mogao da unesem mnoge činjenice koje su se pojavile posle filma 1991. kao i da ponovo potvrdim neke iz njega, pošto je napadan sa svih strana. Važno mi je, i na savesti mi je, da ljudima kojima je stalo do toga ovo predočim. Time je dokumentarac motivisan. Objavljena su dokumenta. Ne sva. Tramp je trebalo da potpiše objavljivanje 2017. I povukao se 12 sati pre toga”, kaže Stoun, uveren da mnogo dokumentacije nije predočeno javnosti i da je možda uništena.

Na pitanje zašto je Tramp odustao od stavljanja potpisa na objavljivanje dokumenata, reditelj kaže da se to dešavalo i u drugim slučajevima kada su pred bezbednosne službe postavljani izazovi.

“Ko uopšte zna šta je Tramp mislio. On je čovek misterija. Siguran sam da je bio pod nekom vrstom pritiska. I onda su došli i rekli mu: “Ne možemo to da uradimo iz bezbednostnih razloga”. On se povlačio i iz drugih stvari, kad god bismo postavili izazov pred obaveštajne agencije. Sećate se izjave (senatora Čaka) Šamera? ‘Trampe, ne zaje***** se sa CIA, u suprotnom će te uništiti” – uveren je Stoun.

Reditelj ističe da je važno da mlađe generacije saznaju šta se dogodilo jer “izgleda da zemlja luta”.

Na pitanje da li je imao više slobode sad, kada Džeki Kenedi više nije među živima i nema straha od njenih primedbi na snimak atentata, reditelj je odgovorio odrično.

“Nikada nismo čuli šta Džeki Kenedi ima da kaže o tome. Napisala mi je divno pismo o “Vodu”. Dopao joj se “Vod” i mislila je da je to remek-delo, nešto kao opšteameričko dobro. I rekla mi da je posetim ako ikad poželim da napišem knjigu”, rekao je on a prenosi Headliner.

(B92)

KOMENTARI4 komentara

 1. jovan says:

  Oliver Stoun je jedan od retkih koji je na strani ISTINE I PRAVDE, za razliku od ostalogdela fasisticko-propagandnog holivuda! On je i sam rakao da u danasnje vreme Zapadnog totalitarnog fasistickog propagandnog jednoumlja, ne bi mu dozvolili da snimi "Vod"- odlican film. Kenedi je ubijen jer je bio sve suprotno od danasnjih totalitarnih vladalaca Amerikom i svetom poslednjih pola veka.

  • Cp6a says:

   Jovane brate, ne bih se toliko kunuo u JFK-a, a za Stouna si u pravu. Deluje kao pristojan čovek.

 2. persida says:

  Lupeta, koga danas zanima Kenedi. Tramp je sklonjen je jer nije hteo da podrzi projekat KOVID onako kako su to njegove gazde to zelele. A sto se tice Kenedija, njega je ubio Mosad jer nije dozvoljavao da Izrael postane nuklearna sila. Tek posle Kenedijevog ubistva, Izrael pocinje sa nuklearkama. Prosto ko pasulj.

  • uddu says:

   I ja verujem u to da je Tramp sklonjen zbog COVID-a ,ali isto tako verujem da je Tramp imao političku i vojnu moć da zaustavi ovo na samom početku,a ,zašto nije,to možda niko i nikad sem njega neće znati !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *