ТРАМП ЛИЧНО ОДОБРИО САЈБЕР-НАПАД на Русију!

TRAMP LIČNO ODOBRIO SAJBER-NAPAD na Rusiju!

27 februara 2019

Predsednik SAD Donald Tramp „lično je odobrio“ sajber-napad američke vojske na rusku „Agenciju za istraživanje interneta“ tokom izbora za Kongres koji su održani prošle godine, prenosi američka televizija En-Bi-Si, pozivajući se na izvore upoznate sa tom akcijom.

Prema procenama televizije, taj sajber-napad bio je „najagresivniji korak Trampove administracije od svih do sad poznatih u borbi protiv ruskog mešanja u izbore“.Izvori En-Bi-Sija saopštili su da je Sajber-komanda Oružanih snaga SAD izvršila napad koristeći obaveštajne podatke američke Državne bezbednosne agencije, što je dovelo do toga da je ruska „Agencija za istraživanje interneta“ navodno bila odsečena od interneta nekoliko časova pre početka izbora u SAD. Kako izvori tvrde, Agencija nije imala pristup internetu narednih nekoliko dana.

Bela kuća odbila je da zvanično komentariše informacije televizije En-Bi-Si. Predstavnik Sajber-komande Oružanih snaga SAD izjavio je da će „njihova institucija nastaviti da radi u okviru vladinih napora da zaštite američke izbore i demokratske institucije od destruktivnog stranog uticaja“.

Ranije je list „Vašington post“ saopštio da je Sajber-komanda Oružanih snaga SAD tokom izbora za Kongres 2018. godine blokirala pristup internetu „Agenciji za istraživanje interneta“ iz Sankt Peterburga. Prema navodima lista, to je bio deo prve aktivne sajber-kampanje koja se vodi protiv Rusije, čija je svrha da spreči „ruske pokušaje mešanja u američke izbore“.

Podsetimo, američke obaveštajne agencije optužuju Rusiju za navodno mešanje u predizbornu kampanju 2016. godine. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da nema nikakvih dokaza koji to potvrđuju. Moskva je više puta ocenila kao neosnovane tvrdnje o pokušajima da utiče na predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.

KOMENTARI3 komentara

  1. test01 says:

    Znaci pocela je druga faza agresije... Nije dobro, sve ukazuje na novi rat

  2. padre says:

    On je to odobrio, jer je mislio da će mu Rusi pokvariti tviter nalog!

  3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Vi kauboji možete samo da izvršite napad na Rusiju PRAĆKAMA :-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *