ТРАМП МЕЊА ПЛОЧУ! Послао жестоку поруку Русији, Кини, Мексику…

TRAMP MENJA PLOČU! Poslao žestoku poruku Rusiji, Kini, Meksiku…

11 januara 2017

trump-436t

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp rekao je na konferenciji za štampu da će Rusija mnogo više poštovati SAD kada je on bude vodio.

On je tokom obraćanja u kojem je naveo da „misli da Rusija stoji iza hakovanja“ rekao i da „ruski predsednik Vladimir Putin nije smeo da hakuje SAD“.

– Putin nas nije smeo da nas hakuje i sigurno više neće, to je moja poruka Putinu. Ili ćemo se slagati, ili nećemo. I ovo drugo je moguće. Rusija, i Kina – koja nas totalno iskorišćava, Japan, Meksiko… svi će nas mnogo više ceniti kada ja postanem predsednik – rekao je Tramp.

Tokom konferencije za medije Tramp je ušao u žestoku raspravu sa novinarom CNN kojem nije dozvolio da postavi pitanje.

– Vi ste lažne vesti – rekao je Tramp dok su on i novinar govorili maltene u isto vreme i nadvikivali se.

Posle se za pitanje javio novinar BBC-ja, a Tramp je rekao: „Još jedna divota“.

KOMENTARI7 komentara

 1. fantom says:

  Tramp uopšte nije promjenio ploču, samo što ni oni koji ga osporavaju ni oni koji ga podržavaju ne razumiju muziku koja sa te ploče svira. Klintonova, Bušova i Obamina administracija u odnosima sa Rusijom je takođe gledala prvenstveno američke interese i pri tom gotovo do fanatičnog ludila odbijala i pomisliti a kamoli priznati, ili čak pregovarati o tome da Rusija ima bilo kakve sopstvene interese u bilo čemu, koji nisu u skladu sa njihovim, što je i jedne i druge pa i čitav svijet dovelo u opasnu situaciju. Za vrijeme njih to je postala čista ideologija a ne politika. Tramp takođe u fokusu ima prvenstveno američke interese, ali koje namjerava sprovoditi bez ikakvih ideoloških primjesa, zasnovane na čistoj pragmatici i real-politici, kao politici onog što je moguće a ne onog što je fanatično željeno, i u tom smislu je spreman na razgovore, pregovore i dogovore sa Rusijom priznajući joj njene sopstvene interese i pravo na sprovođenje istih, sve dok se oni ne sukobljavaju sa američkim. I to je sve. U tome se i sastoji pozitivan pomak Trampove politike spram Rusije u odnosu na ranije administracije. Tramp samo nije fanatik nego realist i svi oni koji misle da mu Amerika neće biti na prvom mjestu, kao i oni koji misle da je "ruski čovjek" pa će sada između Rusije i Amerike poteči med i mlijeko, u velikoj su zabludi. A ova retorika je samo u službi amortizacije napada kojima je izložen od strane snaga koje su njegovom pobjedom izgubile vlast, a pravi potezi u odnosima sa Rusijom će krenuti poslije inauguracije, naravno ne naglo i silovit, ali će odmjereno i postepeno ići u smjeru kojei je i najavio.

 2. Dondon says:

  Tramp je nesto najgore sto je moglo svet da zadesi. Covek koji je deklarisani prevarant i lopovcina vodi super silu. Bice svasta. Medjutim zajebao se...sa Putinom nema sale. Lopov protiv bezbednjaka...hm...divota.

 3. Trifun says:

  Poslednji trzaji americkih nacista, bice oduvani za 8 dana. Tramp je pametan. Sukob sa Rusijom vodi SAD u jos dublje probleme.

 4. cile mile says:

  Tramp i Putin su zajedno sluge Natanjahua. Tramp je u izbornoj kampanji imao slogan: Ja sam najbolje varijanta za Izrael". Pametnom dosta. A navijacima Zvezde i Partizana ne vredi objasnjavati.

 5. Deda Brada says:

  U pravu si, Tramp je našto najgore. Trebalo je da svet zadesi Hilari, onda bi sve bilo u redu. Za razliku od prevaranta i lopovčine Trampa, ona je jedna iskrena i časna osoba. Da li si ti uopšte normalan?

  • Moma says:

   Od dva zla uvek je bolje ono manje.Ne pita se tu samo Tranp, to je četa manijaka punih para koji vladaju svetom. Njihove ideje su Ameriška politika. Kako će Tramp plivati u tome tek treba da vidimo, Obama je ob(a)manuo svet, očekivali su od njega mir i ljudska pravila ponašanja, dobitnik najveće nagrade za mir je postao odvratni tvorac ratova i sukoba u svetu. Pokušao je da omete Rusiju blokadama no Rusija se na da porobiti, okrenula je drugi list, pojavljuje se kao veliki proizvođač na planu agrikulture što Amerima još više smeta.Hteli su je videti na kolenima a ona je izrasla još više. Dajmo si videti Trampa. To je novo pozorište, a može biti i velika prevara, ne se znaje.

 6. DRAGAN says:

  To je bila izvrsna analiza situacije. Trampa je mali broj analiticara razumeo od samog pocetka pa su zato svi prognozirali njegovo brzo ispadanje it trke. On je uvek bio vrlo jasan za one koji su ga slusali i culi na njegovim talanim duzinama i pogresno interpretiran koji su ga slusali na svojim talasnim duzinama. Da nije bilo tako ovo bi bio kraj sveta za vecinu nas. Ovako, sanse su se znatno poboljsale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *