ТРАМП: Могли су да прихвате договор и нико не би погинуо!

TRAMP: Mogli su da prihvate dogovor i niko ne bi poginuo!

17 septembra 2023

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je režim ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog mogao da izbegne eskalaciju sukoba i da pretrpe manji gubitak teritorija.

„Kijevske vlasti su mogle da izbegnu eskalaciju sukoba sa Rusijom da su pristale da se odreknu dela teritorija“, rekao je Tramp u intervjuu za En-Bi-Si.Podsetimo, stanovnici Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersona i Zaporožja odlučili su se velikom većinom na referendumima održanim krajem septembra prošle godine za sjedinjenje sa Ruskom Federacijom.

Prethodno je Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici garantovana široka autonomija u okviru Minskih sporazuma, kojima je uglavnom završen sukob između novih kijevskih vlasti i proruskog stanovništva tih predela.

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel je prošle godine priznala da je svrha Minskih sporazuma bilo samo kupovanje vremena za Ukrajinu kako bi ojačala za novi sukob sa Rusijom.

„Mogli su da postignu sporazum o gubitku teritorija u manjem obimu nego što je Rusija već pripojila, budimo iskreni. Mogli su da postignu dogovor i niko ne bi poginuo“, dodao je Tramp u skorašnjem intervjuu.

Prema rečima bivšeg američkog lidera, takav sporazum bi omogućio kijevskim vlastima da spasu zemlju.

Tramp je istom prilikom rekao da je spreman da reši većinu problema zemlje za kratko vreme ako pobedi na izborima 2024. godine.

„Za šest meseci do godinu dana, mnogi problemi, praktično svi problemi o kojima smo razgovarali biće rešeni“, rekao je on.

Otkako je najavio svoju kandidaturu za predsedničke izbore 2024. godine, Donald Tramp je u više navrata izjavio kako bi okončao sukob u Ukrajini u najkraćem mogućem roku ukoliko bude izabran.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    "pro-rusko stanovništvo"...alo to je RUSKO stanovništvo...to su rusi...kakvi crni "pro-rusi".....kako raja lako guta zapadnu propagandu i sistem zavlačenja laganja i izvrtanja...na kraju očigledno "pro-ruski" komentator ili novinar pše kao totalni "pro-NATO" trol....mnog ste bre glupi jbte...i mogli su da se dogovore i tu bi rusiaj napravila kardinalnu grešku...ovako su pohlepne NATO kuje napravile kardinalnu grešku...zinula im kanta i mislili su da će sve do vladivostoka da bude njihovo..sad će da dobiju satanu u glavu...taman su zaslužili tako nešto ionako su poremećeni likovi ubedjeni "satanisti" ...ccc kakvi klovnovi nama kroje sudbinu sve bi ih treba pred zid i za 2 min.nema više problema....tu je greška nas slovena ..neumemo da budemo surovi i odlučni a TREBALI BI KONAČNO...POSLE SVEGA ŠTO SU NAM URADILI I PROBALI PA NISU USPELI...mislim da će sad da se poravanju ti istorijski računi i osvete nevine žrtve,milioni mrtvih...KONAČNO..putin tačno zna o čemu se radi i sa kim ima posla i što ej najvažnije on će ih SPALITI ako se ovo nastavi ovako..ma neće okom trepnuti...zato se i plaše hijene jer znaju to...i još su probali da ga ubiju nekoliko puta...pa brate što je mnogo mnogo je....spremite zalihe u toku sledće god. ide peglanje NATO ekipe u kompletu..sve sa kućnim ljubimcima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *