ТРАМП НА ФЛОРИДИ: Отећемо из руку демократа и оба дома Конгреса САД и Америку!

TRAMP NA FLORIDI: Otećemo iz ruku demokrata i oba doma Kongresa SAD i Ameriku!

5 jula 2021

DONALD Tramp je imao i svoj drugi politički javni nastup.

Opet pod parolom „Save America“, govorio je pred svojim pristalicama u Sarasoti, na Floridi.Očekivano, iskoristio je priliku da ponovo optuži Džoa Bajdena da pokazuje slabost pred Rusijom, Iranom i „komunističkom Kinom“, a da se deo oružanih snaga SAD „previše okreće prema politici“.

„Naši lideri se u svojoj slabosti klanjaju Rusiji, Iranu i Kini. Zato Amerikanci treba da glasaju za republikance na predstojećim međuizborima za Kongres 2022. godine“.

Nastupio je pred 15-20 hiljada ljudi, a bilo je najavljeno da će ih biti „oko 45.000“. Verovatno zato što je nad Sarasotom do pred sam početak mitinga besnelo nevreme.

Tramp je ponovo rekao da samo on može Ameriku „osloboditi energetske zavisnosti od Bliskog istoka i Rusije“. I nastavio:

„Na glavnim frekvencijama lažnih novosti govore: „Tramp voli Rusiju “. A ja sam bio zaustavio ruski gasovog Severni tok-2, pa ne mislim da me tamo vole. Meni bi bile dovoljne dve nedelje da nas učinim energetski nezavisnim i od Bliskog Istoka i od Rusije“.

Vrativši se međuizborima za Predstavnički (donji) dom Kongresa SAD, naglasio je:

„Moramo se boriti da bismo pobedili. Moramo se boriti već sada. Lično ću činiti upravo to“.

Tramp je ponovo rekao da je on pobedio na poslednjim predsedničkim izborima a ne Džo Bajden.

Dodao je da je Bajden u Beloj kući „samo zato što nije bilo pošteno“.

Za sebe je rekao da je žrtva „lova na veštice“, kao i mnoge njegove pristalice protiv kojih se podižu „fiktivne optužnice“.

Na kraju je okupljenima obećao:

„Na međuizborima 2022-ge i na narednim predsedničkim izborima uzećemo iz ruku demokrata i oba doma Kongresa SAD i samu Ameriku. Niko za ovu zemlju za četiri godine nije učinio koliko administracija Donalda Trampa“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    To malo zabave i usput. Tramp je bio PRECEDNIK USA i imao moć koju neće više nikad imati. Ako kao precednik i sa svim pripadajućim moćima nije uspeo, kako će uspeti sada? Oteli mu mandat bez nekih većih problema, jer sve najjače u Americi bilo protiv njega. I saće on to da pobedi kada je već na kolenima? Jeste izgubio putem otimačine a to isto i on sada tvrdi, da će "oteti", ali njegovi protivnici su već debelo iskusni i neće mu poći za rukom. Ko zna? Amerika je stvorena na otimačinama i imaju veliko iskustvo kako kome treba oteti. Ali aj da se zabavljamo i gledamo gde je pogrešio. Tvrdi da je on bio tvrd prema Rusiji ali je ipak propao. Tvrdi da su ovi danas mekši od njega prema Rusiji a uspeli su. Kada kažemo da se vlasti na Zapadu uzdižu na rusofobiji, onda zaboravljamo i jednu nevidljivu činjenicu. Kanda vlast na Zapadu može da se uzdigne na rusofobiji ali ne može i da opstane na rusofobiji. On je pao na tom nevidljivom malom detalju. A zašto je to tako, nemam pojma. Možda zato što svi znaju da Rusija ima Vojvodu.

  2. persida says:

    Tramp je prdonja koji je izadao one koji su hteli da ga podrze i izginu za njega. On je takve ljude nazvao nasilnicima i zavrsio svoju karijeru. Razmazena budala koja igra nekakvog biznismena sa parama koje sam nije zaradio, vec nasledio od oca cioniste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *