ТРАМП НАЈАВИО ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ

TRAMP NAJAVIO VELIKI PROTEST

1 januara 2021

Američki predsednik Donald Tramp najavio je veliki protest u Vašingtonu pod motom „Zaustavite krađu“.

Tramp je na svom Tviter profilu najavio da će se veliki protest održati u Vašingtonu 6. januara, na dan kada američki Kongres treba da verifikuje rezultate predsedničkih izbora.​Tramp pokušava da ospori izbor Džoa Bajdena za predsednika SAD, tvrdeći da je bilo brojnih izbornih nepravilnosti na američkim predsedničkim izborima.

Oba doma Kongresa, i Senat i Predstavnički dom, na zajedničkoj sednici 6. januara treba da razmotre rezultate elektorskog koledža, koji je odlučio da je Bajden pobednik izbora.

Kako se navodi u organizaciji protesta koji će biti održan 6. januara, „demokrate pokušavaju da anuliraju glasove republikanaca, a na američkom narodu je da to zaustavi“, te će zbog toga, „zajedno sa predsednikom Trampom učiniti sve što je potrebno da se očuva integritet izbora u korist nacije“.

Nekoliko mitinga podrške Donaldu Trampu već je održano u Vašingtonu, a na nekima od njih bilo je i ozbiljnih incidenata pristalica i protivnika američkog predsednika.

KOMENTARI2 komentara

  1. petrovgrad says:

    Jel učestvuju naše NVO pocrnele žene, žuta kokoš, ne davimo Beograd,...

  2. milorad 4 says:

    veselo, ali ako se politika prebaci na ulicu tamo ,tramp je u prednosti, znamo kako se na ulici zadobija vlast , nije tako komplikovan poduhvat, a što je za mrtvog bajdena najgore ,to je činjenica da JESU KRALI GLASOVE.Mislim da su mnogi otpisali trampa prerano.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *