ТРАМП НАРЕДИО ШИПТАРИМА оно што нико није очекивао!?

TRAMP NAREDIO ŠIPTARIMA ono što niko nije očekivao!?

28 jula 2017

Donald Tramp, predsednik Sjedinjenih Američkih Država, direktno je naredio liderima lažne države Kosovo da se ove godine ne kandiduju za članstvo u Unesku.

Tramp je albanskim političarima u Prištini, tvrde naši odlično obavešteni izvori, objasnio da nemaju podršku za članstvo u Unesku i da je potrebno da „spuste loptu“.

Američki lider je preko svojih saradnika još jednom poručio Hašimu Tačiju da odustane i od formiranja takozvane vojske Kosova, ali i od zločinačkog projekta „velike Albanije“.

Tramp je bio toliko oštar u svojim porukama, dodaju upućeni, da Priština nije imala nikakvog izbora sem da posluša naređenje!

‘Prevršili svaku meru’

Prema rečima naših izvora, američki predsednik je preko diplomatskih kanala jasno rekao da su Albanci sa Kosova „prevršili meru“.

– Prištini je upućen direktan nalog da ne podnosi kandidaturu za članstvo u Unesku, uprkos gromoglasnim najavama Albanaca da ovog puta neće izgubiti bitku protiv Srbije. Tramp je kratko i jasno rekao da kosovski Albanci nemaju dovoljnu podršku u svetu, zbog čega im je naredio i da odustanu od transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u „vojsku“, kao i od projekta „velike Albanije“. Zato iz Prištine nema više pomena o nekakvoj vojsci ili „državi Iliridi“. Fijasko u Unesku tajili su koliko su mogli, ali je informacija o neuspehu ipak došla do tamošnje javnosti… – prenosi visokopozicionirani zapadni diplomata.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, s druge strane nije želeo da priča o tome da li je neko naredio Prištini šta da radi, ali tvrdi da lažna država Kosovo neće nikad ući u Unesko.

– Srbija ima mnogo prijatelja među državama koje nisu i neće priznati lažnu državu Kosovo. Osim Rusije i Kine, imamo jako veliku podršku u Latinskoj Americi. Među njima su Meksiko, Nikaragva, Gvatemala, Kuba, Jamajka, Venecuela, Ekvador, Bolivija, Čile i još mnogo njih…

Zahvaljujući ovim državama, lažna država Kosovo nikad neće postati članica Uneska – podvlači Dačić.

Naglo snizili ton

Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacje, primećuje da su albanski političari snizili ton.

– Nema pominjanja „vojske Kosova“, ali ni priča o „velikoj Albaniji“ i članstva u Unesku. Ovo je logično jer su im prošli izbori, a imaju i internih problema u obezbeđivanju većine za izbor nove vlade, gde Srbi imaju značajnu ulogu. Postoje naznake da je u neutralizaciji antisrpske histerije Albanaca doprinos dala nova administracija SAD, koja radi na stabilizaciji Zapadnog Balkana. Konstruktivna pozicija je veoma važna za jačanje mira u regionu, ali i popravljanje odnosa sa SAD, što je odlučujuće za ozbiljniji ekonomski razvoj Srbije – zaključuje Miletić.

(Informer)

KOMENTARI8 komentara

 1. Makedonec says:

  Gruevski je priznao "laznu drzavu" Kosovo i mnogo shto i shta oko Kosova i kosovara na rachun Srbije i bracu srba, za shto ste nam navodno ljuti, a Zaev je javno izjavio da nece podrzati tu istu drzavu za chlanstvo u UNESKO, iako ga dobar deo albanaca glasalo. I zbog toga svaki normalan srbin bi trebalo da podrzi Zaeva i osudi Gruevskog, ali izgleda u bratskoj Srbiji nema bash mnogo "normalnih" srba. Kao i obichno - "opet krivo", a nije YU-reklama.

  • kuka says:

   Kuš!!!

  • hrvoljubre says:

   Ima brate al se ne cuju od ovih prodanih dusa sa vlasti. Doslo je do guse i ovde krivo nam je sto vam rade sto i nama. To znaci opet ujedinjenje naroda bez politke i polako.

  • Kosovac says:

   @ Makedonec,…. Kada sam pročitao ovaj tvoj komentar, shvatio sam zašto Šiptari vladaju Makedonijom iako su po stanovništvu zastupljeni 25%.

  • Miraš says:

   Makedonec - Kada je Gruevski priznao kvazidržavu Kosovo isto je to bilo pod pritiskom tada vladajuće američke ekipe. Bio je nekoliko godina pre toga i rat u Makedoniji, dakle bio je tada samo krhki mir u Makedoniji. Sem toga Makedonija je i tada imala svojih ozbiljnih socijalnih, ekonomskih i uopšte razvojnih problema. Nije teško pritisnuti bilo kog makedonskog političara bilo Gruevskog bilo Zaeva bilo nekog trećeg. Što god da priča Zajev on isto ne bi smeo da kontrira zahtevima sada vladajuće američke ekipe. Gruevskog su sklonili sa političke scene samo zato što je hteo da saradjuje i sa Rusijom pa je samo zato za njih Amere ispao loš, a za narod bi bilo dobro da je dozvoljena i saradnja sa Rusijom. Bilo bi najpre malo više posla, a i država bi imala nešto više prihoda dakle bila bi u nekoj meri ekonomski jača. To znači da su Zaeva doveli da budu sigurni da neće ni slučajno saradjivati sa Rusijom i da će Makedonija ostati neokolonija i roblje samo pod američkim uticajem. Kako će i od čega će narod živeti to njih uopšte ne brine. Zatim neće naše države i gradjani biti u boljem položaju ako eventualno udjemo u EU. To EU blagostanje nam obećavaju samo zato da bi prihvatili njihovu NATO okupaciju i dominaciju pa se to ulepšano zove biti članica NATO alijanse. NORMALNO neće biti u skorije vreme,a eventualno će prema nama američki gospodari biti manje ili više nenormalni. Najnormalnije bi bilo da nisu prisutni i da nam se toliko ne mešaju i ne gospodare. Amerikanci se neće lako odreći Kosova jer jako puno vrede i dugo će trajati rezerve rudnog i mineralnog bogatstva na Kosovu, osim ako ne budu imali većih problema negde u svetu i u svojoj zemlji. Nije njima stalo ni do Šiptara nego da američke kompanije raspolažu sa tako vrednim resursima. Zbog takvih interesa pritiskaće najpre Srbiju, ali i Makedoniju zbog blizine KIM. Žalosno-smešno je da od nas Srba tražite i očekujete da podržavamo bilo kog američkog vazala bilo u Srbiji bilo u Makedoniji. Države su nam neokolonije, a svi mi smo samo (moderno) roblje. Pravog "konja" za trku u kojoj bi se oslobodili i postali nezavisna i srećnija država nemate zasad ni Vi, a ni mi. Nećemo takvog lidera ni imati sve dok se ne promenu uticaji velikih sila u Evropi ili bar na Balkanu.

   • Zoran, Skopje says:

    Dobra analiza, realna, vidljiva golim okom

  • marko says:

   Kad se priča ko pevac..kad pukne puška ko zajec= makedonac

  • Kosovac says:

   @ Makedonec,…. Da nisi more ti neki naš Šipo, a predstavljaš se kao „Makedonac“?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *