ТРАМП НАСТАВИО ДА ВРЕЂА: „Убили смо терористу број један“

TRAMP NASTAVIO DA VREĐA: „Ubili smo teroristu broj jedan“

4 januara 2020

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je iranski general Kasem Sulejmani planirao napade na američke diplomate i vojnike.

„Prošle noći je na osnovu mog naloga Ratno vazduhoplovstvo SAD izvelo uspešan i precizan napad u kojem je ubijen terorista broj jedna u svetu – Kasem Sulejmani… On je spremao užasne napade na američke diplomate i vojnike“, kazao je Tramp.Američki predsednik je dodao da SAD ubistvom Sulejmanija ne žele da pokrenu rat, već da ga spreče. On je optužio iranskog generala da je izvodio terorističke napade.

„Smrt nevinih ljudi je bila nezdrava strast Sulejmanija. On je dao doprinos terorističkim napadima od Nju Delhija do Londona. Danas se sećamo žrtava mnogobrojnih zverstava Sulejmanija i tešimo se da je njegova vladavina, zasnovana na teroru, završena. Oni su izvodili terorističke napade kako bi destabilizovali Bliski istok tokom poslednjih dvadeset godina. To što smo juče uradili, trebalo je da uradimo odavno“, istakao je Tramp.

„Mi smo ga uhvatili na delu i likvidirali“, dodao je šef Bele kuće.

On je naglasio da Vašington ne želi smenu režima u Iranu, ali da smatra da su akcije Teherana agresivne i da destabilizuju situaciju u regionu.

„SAD imaju najmoćniju vojsku na svetu i najbolju obaveštajnu službu. Ako se Amerikanci bilo gde u svetu nađu pod pretnjom, mi ćemo u potpunosti locirati te ciljeve. Spreman sam preduzmem sve potrebne akcije, posebno protiv Irana“, napomenuo je Tramp.

Podsetimo, iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na aerodrom u Bagdadu, a pored njega stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta „El Hašid aš Šabi“.

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad2 says:

  vrlo nizak udarac trampa, on želi da izbije rat sa iranom,deep state se protivi tome jer onda će tramp imati razlog da počisti pentagon:)Iran je saveznik onoga što zovemo deep state.U svakom slučaju sada je jasno šta se pokrenulo, amerika će ili biti vraćena gradjanima te zemlje i očišćena od podzmene države ili će biti razmontirana trećeg nema.Svaka druga opcija je ubistvom ovog generala jasno pokazana kao budućnost sveta pod vlašću podzemne vlade u senci.

  • Miraš says:

   Tramp nastupa kao da je Amerika gospodar celog sveta i kao da nema prava drugih država, druge države nemaju pravo na svoju odbranu, nego ta prava postoje samo za SAD, a u sklopu toga je potpuna zaštita američkih vojnika širom sveta. Irak je sused Irana, te u njemu sme da se štiti samo nacionalna bezbednost SAD-a, a ne sme da se štiti nacionalna bezbednost susednog Irana. Jedino Izraelu dozvoljavaju da ima takva prava podignuta iznad prava država suseda. Dok Rusiju bi pojeli tiho u mraku zato što se usudila da brani svoju južnu granicu spolja u inostranstvu u Siriji. Deep state se ne protivi ovome, nego samo pojedini predstavnici dubokana (Klintonova, Bajden, itd.) mogu biti ljubomorni na Trampa što se ovako nešto nije desilo za vreme njihovog vladanja. Iran ne pripada američkoj deep state, eventualno mogu biti vrbovani potomci i sledbenici onih koji su proterani 1979 godine sa poslednjim iranskim šahom Rezom Pahlavi.

  • Miraš says:

   Tramp je ovim potezom udovoljio dubokanima, ali i sam smatra da je to veoma ispravno jer i po njemu Amerikanci su najizuzetnija svetska nacija te država SAD je gospodar sveta. Jedina korist od Trampa je to što je njegov dolazak na vlast napravio duboke političke podele unutar SAD te time slabi Imperiju zla. SAD se kreće ka ratu sa Iranom, a Tramp nastoji da to sakrije i da dobije prednost nad budućom žrtvom sa svojim lažljivim najnovijim izjavama poput: "Iran nikad nije dobio rat, ali jeste bio dobar u pregovorima." ... "SAD ne želi rat sa Iranom." itd. Tramp upravo vrši priprema za napad na Iran sa ciljem da i u Iranu bude postavljena marionetska proamerička vlast. Ako bi u tome uspeo bio bi ovenčan izuzetnom slavom. O čemu drugo može da mašta starac na vlasti?

 2. persida says:

  Tramp je mrtvo puvalo, senilni balon, cionisticka sobarica. Nasledio je lovu od oca i celog zivota glumeo sposobnog coveka, to moze i debil. Uobrazio je da moze da vodi i drzavu, sto da ne, zasto debilnu drzavu ne bi vodio debil. Bog je ipak pravedan. Ameri zasluzuju Trampa kao i Srbi Vucica.

 3. Ras says:

  Koliko mozes biti glup pa pomisliti da u Iranu postoji samo jedan general Kasem Sulejmani??

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *