ТРАМП: Не укидамо санкције Русији

TRAMP: Ne ukidamo sankcije Rusiji

31 jula 2018

Predsednik SAD Donald Tramp tvrdi da Amerika neće ukinuti sankcije Rusiji.

Tramp je ovo izjavio u na konferenciji za novinare sa premijerom Italije Đuzepeom Konteom, dodajući da se status sankcija neće menjati uprkos zahtevima Rusa, prenosi AP.

Konte je rekao da bi ukidanje sankcija bilo „nezamislivo“, dok je Tramp kritikovao Nemačku zbog toga što je prihvatila da koristi ruski Severni tok.

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  Ovaj starkelja je senilni majmun koga treba strpati u zooloski vrt. A Putin sedi preghovara sa majmunom. Majmun je ispao pametniji.

  • Zaharije qSerak says:

   Ne,nego je Putin ispao pametniji zahvaljujući Trumpu koji iz nekih svojih razloga radi za Rusiju.Sankcije ostaju,a niko ne govori o novim strozijim sankcijama koje je kongres donio upravo sada,kada se Rusija miješa u Američki izborni sistem,napada elektrokomunikacije.....Trump nažalost ne želi da odgovori strozijim sankcijama,ne želi da Amerika uzvrati istom mjerom/napadne Ruski sistem/........Ja se iskreno nadam ne još dugo,nadu mi daje sto je projekat Delloite zaustavljen i ja vise ne idem u Rusiju.Polako se slažu kockice,a ja se radujem,radujem i radujem.

 2. Miraš says:

  Zvanićni Vašington i London to nisu dve državne politike nego jedna. Sve što radi i radiće Tramp u Evropi biće kao da gledamo staru politiku V.Britanije reda radi preobučenu u novo ruho. To se primećivalo i tokom Trampove izborne kampanje i nakon njegovog dolaska na vlast u SAD. Zato će Nemačka biti sve više ponižena i sve bolje iskorišćena i to na svoju ekonomsku štetu, a o politici sankcija prema Rusiji i udaljavanja Rusije da se i ne govori. Kada u Americi optužuju Trampa da je ruski čovek, onda ga optužuju u duhu američkog makartizama i ujedno ga obavezuju da vodi oštru politiku prema Rusiji sličnu britanskoj. U tom smislu šta mi da očekujemo? Eventualna Trampova i uopšte američka prividna popuštanja prema Srbiji biće samo sa ciljem držanja Srbije u orbiti SAD i V.B., a sa što manje prave autentične srpske politike.

 3. Miraš says:

  Bivši djak iz britanske gvoždjarske radnje,pa Blerov učenik, pa doček princa Čarlsa od kralja Vučića, nepoštovanje i gaženje Ustava Srbije, povlačenje srpske policije ali i srpskog sudstva sa KIM, itd. te nakon takve "mudre" politike naše stanovništvo na KIM ostade skroz nezaštićeno. Odbacio je mišljenja većine uglednih predstavnika Crkve, nauke, kulture i javnosti tokom unutrašnjeg dijaloga o KIM i drži se prozapadnih pozicija isto kao nevladin sektor. Dana 08.07.2015. ruski veto blokirao je britansku Rezoluciju o genocidnosti na što du usledile oštre reakcije V.B. ali i SAD. Nakon toga malo duže od godinu dana Skupština Srbije sama sebi iznutra izglasala je nešto slično tome. Skupština Srbije usvojila je 26.11.2016. izmene Krivičnog zakonika kojima se uvodi novo krivično delo po kojem se kažnjava negiranje genocida i ratnih zločina. Neophodno je da genocid ili ratni zločin budu utvrđeni pravosnažnom presudom suda u Srbiji ili Međunarodnog krivičnog suda. Na ovaj način navodno ispunjavamo obavezu iz odluke Saveta EU. Time svakom ekspertu i advokatu iz Srbije preti kazna zatvora ako bi pružao stručnu pomoć u negiranju genocida koju bi izrekao pomenuti Medjunarodni krivični sud. ... Putujem često u Kremlj, a da se Vlasi ne dosete čije sam kukavičje jaje. Osim toga krivicu za gubitak KIM bilo bi zgodno pripisati i Rusiji.

  • Goran Swe says:

   Bravo Miraš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *