ТРАМП О ОРБАНУ: „Најбољи је!“

TRAMP O ORBANU: „Najbolji je!“

10 marta 2024

Bivši predsednik SAD Donald Tramp nazvao je mađarskog premijera Viktora Orbana „fanatastičnim liderom“, nakon što ga je ugostio u svojoj rezidenciji u Mar-a-Lagu u američkoj saveznoj državi Florida.

„Nema boljeg, pametnijeg i boljeg lidera od Viktora Orbana. On je fantastičan“, rekao je Tramp okupljenima na koncertu u letovalištu na Floridi.Niz video snimaka sa tog događaja objavljen je na Orbanovom Instagram nalogu, preneo je Si-En-En.

Tramp je dodao da je predsednik mađarske vlade „nekontroverzna ličnost“.

„Tako će i biti, i to je cela suština, zar ne? On je pravi šef i … veliki lider, fantastičan. U Evropi, svetu, poštuju ga. Čast mi je da ga ugostim, ostaćemo u kontaktu“, poručio je Tramp.

Orban je nešto ranije izjavio da je Tramp „predsednik mira“ jer je, kako je rekao, dok je on obavljao tu funkciju, mir vladao i na Bliskom istoku i u Ukrajini.

Mađarski premijer je, u video snimku koji je objavila agencija MTI, rekao da trenutno ne bi bilo rata u svetu da je Tramp i dalje predsednik SAD.

Američki predsednik Džozef Bajden osudio je sastanak Trampa i Orbana, navodeći da je Trampov sagovornik, kako je naveo, „otvoreno izjavio da smatra da demokratija ne funkcioniše“.

(RT Balkan)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *