Трамп обећао: Лично ћу видети шта се десило са визама руској делегацији

Трамп обећао: Лично ћу видети шта се десило са визама руској делегацији

6 децембра 2019

Председник САД Доналд Трамп сматра да неиздавање виза члановима руске делегације, која је требало да допутује на претходну Генералну скупштину Уједињених нација, представља проблем који је вештачки направљен и који се одразио на престиж Америке, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.

Небензја, који је учествовао на сусрету представника сталних чланица УН са Трампом, рекао је да амерички председник није био упознат са појединостима тог проблема, те да је обећао да ће лично решити ту ситуацију.Подсетимо, ове године осам чланова руске делегације при Првом одбору Генералне скупштине Уједињених нација није добило америчке визе.

С тим у вези Русија је предложила да се тај комитет, који се бави питањима разоружања и међународне безбедности, пребаци у Беч или Женеву.

Чак су и УН реаговале на одлуку Америке да не изда визе појединим члановима руске делегације изразивши забринутост, јер, како су тада навеле у саопштењу, од тога зависи колико ће та међународна организација бити способна да функционише у земљи домаћину.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u