Трамп обећао: Лично ћу видети шта се десило са визама руској делегацији

Tramp obećao: Lično ću videti šta se desilo sa vizama ruskoj delegaciji

6 decembra 2019

Predsednik SAD Donald Tramp smatra da neizdavanje viza članovima ruske delegacije, koja je trebalo da doputuje na prethodnu Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, predstavlja problem koji je veštački napravljen i koji se odrazio na prestiž Amerike, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

Nebenzja, koji je učestvovao na susretu predstavnika stalnih članica UN sa Trampom, rekao je da američki predsednik nije bio upoznat sa pojedinostima tog problema, te da je obećao da će lično rešiti tu situaciju.Podsetimo, ove godine osam članova ruske delegacije pri Prvom odboru Generalne skupštine Ujedinjenih nacija nije dobilo američke vize.

S tim u vezi Rusija je predložila da se taj komitet, koji se bavi pitanjima razoružanja i međunarodne bezbednosti, prebaci u Beč ili Ženevu.

Čak su i UN reagovale na odluku Amerike da ne izda vize pojedinim članovima ruske delegacije izrazivši zabrinutost, jer, kako su tada navele u saopštenju, od toga zavisi koliko će ta međunarodna organizacija biti sposobna da funkcioniše u zemlji domaćinu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *