ТРАМП ОБЕЋАО: Зауставићу Бајденов јуриш у трећи светски рат

TRAMP OBEĆAO: Zaustaviću Bajdenov juriš u treći svetski rat

27 maja 2024

Bivši predsednik SAD Donald Tramp ponovio je obećanje da će „brzo okončati sukob Rusije i Ukrajine ako bude ponovo izabran u novembru“, naglasivši da finansiranjem „tuđih ratova“ SAD povećavaju verovatnoću globalnog rata.

Govoreći na nacionalnoj konvenciji Libertarijanske partije u Vašingtonu, Tramp je tvrdio da se pod sadašnjim rukovodstvom SAD pretvaraju u „neuspelu državu“ i obećao da će vratiti „mir i stabilnost“ ako se vrati u Belu kuću.On je kao glavne prioritete naveo okončanje granične krize i zaustavljanje finansiranja stranih vojnih ciljeva.

„I pre nego što uopšte stignem u Ovalnu sobu ubrzo nakon što osvojimo predsedničku funkciju, rešiću užasni rat Rusije i Ukrajine, tako da prestanemo da trošimo stotine milijardi dolara na ratove drugih ljudi i odmah sačuvamo hiljade života“, dodao je on.

Tramp je istakao da će zaustaviti „juriš u treći svetski rat“ koji sprovodi predsednik SAD Džozef Bajden.

„Posvećen sam obnavljanju mira i stabilnosti i zaustavljanju Bajdenovog juriša u treći svetski rat“, nastavio je on upozoravajući da bi potencijalni globalni rat bio „kao nijedan do sada“.

Iako Tramp nije precizirao kako planira da okonča sukob u Ukrajini, ranije je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu rekao da ima „detaljan plan“ i obećao da će neprijateljstva prekinuti „za 24 sata“.

„Ako SAD ne obezbede novac, Evropljani sami neće moći da finansiraju taj rat, a onda će se on završiti“, rekao je Orban u intervjuu ranije ove godine.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *