ТРАМП ОБЕЋАО: Зауставићу Бајденов јуриш у трећи светски рат

ТРАМП ОБЕЋАО: Зауставићу Бајденов јуриш у трећи светски рат

27 маја 2024

Бивши председник САД Доналд Трамп поновио је обећање да ће „брзо окончати сукоб Русије и Украјине ако буде поново изабран у новембру“, нагласивши да финансирањем „туђих ратова“ САД повећавају вероватноћу глобалног рата.

Говорећи на националној конвенцији Либертаријанске партије у Вашингтону, Трамп је тврдио да се под садашњим руководством САД претварају у „неуспелу државу“ и обећао да ће вратити „мир и стабилност“ ако се врати у Белу кућу.Он је као главне приоритете навео окончање граничне кризе и заустављање финансирања страних војних циљева.

„И пре него што уопште стигнем у Овалну собу убрзо након што освојимо председничку функцију, решићу ужасни рат Русије и Украјине, тако да престанемо да трошимо стотине милијарди долара на ратове других људи и одмах сачувамо хиљаде живота“, додао је он.

Трамп је истакао да ће зауставити „јуриш у трећи светски рат“ који спроводи председник САД Џозеф Бајден.

„Посвећен сам обнављању мира и стабилности и заустављању Бајденовог јуриша у трећи светски рат“, наставио је он упозоравајући да би потенцијални глобални рат био „као ниједан до сада“.

Иако Трамп није прецизирао како планира да оконча сукоб у Украјини, раније је мађарском премијеру Виктору Орбану рекао да има „детаљан план“ и обећао да ће непријатељства прекинути „за 24 сата“.

„Ако САД не обезбеде новац, Европљани сами неће моћи да финансирају тај рат, а онда ће се он завршити“, рекао је Орбан у интервјуу раније ове године.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u