ТРАМП ОБЈАВИО: „20. јануара у Белу кућу улазим ја, а не Бајден“

TRAMP OBJAVIO: „20. januara u Belu kuću ulazim ja, a ne Bajden“

9 decembra 2020

DONALD Tramp je izjavio da očekuje da dobije i drugi mandat šefa države.

U nastupu u Beloj kući bio je prilično direktan:

„Još ćemo da vidimo čija će biti sledeća administracija. Pobedili smo u ključnim državama, a dogodile su se strašne stvari. Nadam se da će sledeća administracija biti – Trampova administracija. Ne smeju se krasti glasovi prevarom i obmanom“.Dan ranije je još jednom ocenio da su predsednički izbori u Sjedinjenim Državama „održani kao u zemljama trećeg sveta“.

Tramp očito na nečemu zasniva svoj optimizam.

Ne predaje se uprkos tome što je Vrhovni sud SAD – u koji je polagao možda i najveće nade – odbacio republikansku tužbu kojom se tražila zabrana potvrđivanja rezultata izbora u Pensilvaniji u kojoj je, prema preliminarnim podacima, pobedio demokrata Džo Bajden.

Tužbu je podnela grupa predstavnika Republikanske partije, među kojima je bio i kongresmen Majkl Keli. Pokušali su da ospore oko 2,5 miliona glasačkih listića koje su poštom poslali Amerikanci sa pravom glasa.

Guverner Pensilvanije Tom Volf već je potvrdio Bajdenovu pobedu.

Izgleda, doduše, da i kongresmeni republikanci nešto znaju ili – zajedno sa Trampom igraju neku postizbornu igru.

Odbili su rezoluciju kojom se Bajden priznaje za izabranog predsednika zemlje.

Demokrate se već žale da republikanci odbijaju čak i da dozvole Zajedničkom kongresnom odboru za inauguracije da najavi inauguraciju Bajdena i Haris 20. januara.

U međuvremenu se pojavila pretpostavka da je Tramp smislio holivudski kraj svoje vladavine. Sa namerom da Bajdenu što više oteža život i poveća svoje šanse da se 2024-te vrati u Belu kuću.

Tvrdi se da on uopšte ne planira da se sreće sa Bajdenom. A da će samo dan nakon Bajdenove inauguracije iz Majamija najaviti svoje učešće na predsedničkim izborima 2024. godine.

Ovo takođe podrazumeva da će Tramp ostati u politici i da će činiti sve što može da Bajdenovo predsednikovanje čini što nepodnošljivijim.

Ako bude tako, to će biti osveta: demokrate su prve započele igru bez pravila 2016. godine i progonile ga tokom celog mandata u Beloj kući. Tvrdeći da je psihopata, fašista, idiot i „Putinov agent“.Demokrate su trampiste proglašavali za `opasne ekstremiste`. Oni to narednih godina zaista mogu i imaju sve što im je za to potrebno: podršku, resurse, lično nezadovoljstvo i osećaj da je protiv protiv njih i njihovog lidera počinjeno bezakonje.

Počeće da seku drvo američke moći bez ikakvog sažaljenja, dokazujući sebi i svima da Tramp nije luzer.

Ukoliko Tramp zadrži poziciju faktičkog lidera republikanaca i „jezgro“ svog biračkog tela – on narednih godina iz opozicije može promeniti Ameriku čak i više nego za svog prvog (možda i ne poslednjeg) predsedničkog mandata.

Tramp će četiri godine spremati revanš i osvetu, a to može biti iscrpljujuće vreme za demokrate.

Zapad obećava da će ponovo biti `divlji`. Bar politički.

KOMENTARI2 komentara

  1. I Love persida says:

    Ako, ako, valja se, samo je pitanje da li uzlaziš kao gost koji je tu nešto zaboravio da ponese, ili kao domaćin. Daleko ti lepa bela kuća, muzej masonskih aktivnosti na tlu lijepe naše, zemlje severnih indijanaca stradalih u pionirskom masakru od bledih lica, sada se masakri nastavljaju ali nisu više tako pionirski.

  2. Miraš says:

    Hteo da Gazivode postanu Trampovo jezero, i Nobelovu nagradu za mir izmedju Srba i Albanaca, pa je dobio "kosovo" u njegovoj Americi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *