ТРАМП ОБЈАВИО да Америка почиње да постепено покреће своју економију

TRAMP OBJAVIO da Amerika počinje da postepeno pokreće svoju ekonomiju

17 aprila 2020

DONALD Tramp je – obrativši se novinarima u Beloj kući – objavio da Sjedinjene Države kreću u postepeno ukidanje sanitarnih ograničenja uvedenih zbog epidemije novog korona virusa.

Odluku je ovako obrazložio:

„Oslanjajući se na najnovijie pokazatelje, naš tim stručnjaka je dao saglasnost da otvorimo sledeći front u našem ratu. Govorim o odluci da počnemo da postepeno ukidamo sanitarna ograničenja. Upravo to ćemo i da radimo: da ponovo otkrivamo svoju zemlju. Amerika želi da se otvori, Amerikanci žele da se otvorimo“.



„Otvorimo“ u Trampovoj terminologiji znači – da pokrenemo fabrike i sferu usluga i on to ne krije:

„Zaustavljanje proizvodnje i biznisa uopšte na na nacionalnom nivou nije ni održivo ni dugoročno prihvatljivo rešenje. Da bismo očuvali zdravlje naših građana, moramo takođe održavati zdravlje i funkcionisanje naše ekonomije. Dugoročno gledano, jedno bez drugog je nemoguće“.

Odmah u nastavku je naglasio: „Da bismo imali snabdevanje hranom i sanitetskim materijalima – potrebna nam je ekonomija koja radi. Zato želimo da ona ponovo profunkcioniše i to – veoma, veoma brzo. Upravo će se to i desiti. Mislim da ćemo imati pravi [ekonomski] bum“.

Predsednik SAD potvrdio je da je guvernere ovlastio da odlučuju o pokretanju ekonomije na svojoj teritoriji.

Precizirao je da će ekonomsko pokretanje Amerike imati tri faze:

„Nećemo otvarati sve odjednom. Činićemo oprezne i pravovremene korake. Neke države će se moći otvoriti pre drugih. Ako neke države treba da još ostanu zatvorene – dopustićemo im da to urade. A ako smatraju da je došlo vreme za otvaranje, daćemo im slobodu i preporuke da to urade vrlo brzo. Zdravi Amerikanci će se vraćati na posao kako to okolnosti budu dozvoljavale“.

Tramp je apelovao na Amerikance da nastave da poštuju „socijalnu distancu“ i da ostaju kod kuće ako se ne osećaju dobro.

Uprkos tome što na 30 odsto teritorije SAD tokom poslednjih 7 dana nije bilo novih registrovanih slučajeva oboljevanja od korona virusa.

Prema podacima Univerziteta Džonsa Hopkinsa, Sjedinjene Države imaju preko 667.000 inficiranih i nešto više od 32.000 umrlih.

U svetu je više od 2 miliona zaraženih i bezmalo 140.000 umrlih.

KOMENTARI



Jedan komentar

  1. Corona legale says:

    Kada su lekari shvatili da mogu da dokažu svetu svoje astronomske cene "usluga" i samožrtve, kada su farmaceuti shvatili da su dobili bogom dani dar, odmah su šutnuli proždrljivim medijima sveta ceo but jedne "zaraze" da glabaju do koske. Istog momenta, svetski političari uviđaju da mogu debelo biti "krivi" za medijske događaje i potsvesno uspaničeni od iznenadnih nepredvidljivih događaja, svi kao jedan sa razlikom od samo par sati, zasuču rukave i odrede kolateralne štete narodima sveta. Usput su morali pronaći siguran izvor mrtvih, jer corona ma koliko do sada nepoznata, nije ni blizu moći da pobije bar jedan milion za nekoliko meseci i to je bila glavna prepreka i lekarima i medijima i farmaceutima i naravno, političarima koji nisu imali kud nego da proglase "pandemiju". Ali za mrtvace od corone je bilo lako. Ima ih svaki dan dovoljno među starcima sveta a i gripa je tu kao podrška a corona je ustvari gripa samo malo modifikovana za neke potrebe. Jeste vrlo neaktivna ali tu su mediji da je aktiviraju sasvim dovoljno. Kombinacija staraca i gripe daje najsigurnije izvore ljudi koji u talasima umiru od corone. Umiru starci na svetu po milion dnevno, ali to je ipak previše i nepotrebno za jednu pandemiju. Dovoljno je koja hiljada dnevno. Sto dana sto hiljada. Usput, političari podrže popaljene lekare, farmaceute i medije da bi ovi za uzvrat branili i podržali njihove sankcije. I sada svi taktiziraju kada će ko da povuče sve mere "zaštite" od nečega nevidljivog, pa čak i neaktivnog, što brže da pobegnu i proglase pobedu, jer sve što su naredili nema nikakvog niti osnova niti logike. A gde corona nestade? Pa uplašila se i pobegla. Jednostavno, corona neće da prihvati žrtve koje njoj ne pripadaju i zato je i ona zbrisala i proglasila pobedu. Pa iako protiv strašne corone nema leka, sigurno je sigurno. Biće tu dobrih i korisnih posledica kroz vekove koji dolaze. A već ih ima i danas. Konačno je istrenirano odvajanje gornjih i donjih. Taj film se tek snima a uskoro ćete ga gledati. Rađa se spoljni i unutrašnji svet. Ne radujte se prenaglo svojoj slobodi. Poslovi, internet, tehnologija, banke, policija i vojska ostaju pod kontrolom onih izolovanih. Neće niko uzeti kokice i posmatrati šta se događa, jer kamere i slični instrumenti stižu i u vaše krevete. Da vas štite od iznenadnog udara corone ili neke slične "pošasti". Za vašu, spoljno ljudsku zaštitu. Priznajte da to nećete ni hteti da odbijete? Uostalom, posmatrajte kako šta nailazi. Možda se setite...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *