ТРАМП ОБЈАВИО ЈОШ ЈЕДАН РАТ: Овај пут ударио на најмоћнији лоби! НИКО НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ

TRAMP OBJAVIO JOŠ JEDAN RAT: Ovaj put udario na najmoćniji lobi! NIKO NE MOŽE DA VERUJE

15 septembra 2020

Nedeljni tvit američkog predsednika Donalda Trampa bio je kratak sa detaljima njegovih najnovijih naredbi koje su usmerene na farmaceutsko poslovanje, ali je tekst objavljen na veb stranici Bele kuće pojasnio da sistem Mediker za starije od 65 godina neće platiti lekove više nego u bilo kojoj drugoj razvijenoj zemlji.

Nedeljni tvit američkog predsednika Donalda Trampa bio je kratak sa detaljima njegovih najnovijih naredbi koje su usmerene na farmaceutsko poslovanje, ali je tekst objavljen na veb stranici Bele kuće pojasnio da sistem Mediker za starije od 65 godina neće platiti lekove više nego u bilo kojoj drugoj razvijenoj zemlji.Američki predsednik Donald Tramp potpisao je novu izvršnu naredbu čiji je cilj smanjenje visokih cena lekova za starije osobe.

U tvitu u nedelju popodne, Tramp je napisao: „Moja najpovoljnija nacija naredba će pobediti da naša zemlja dobije istu nisku cenu koju velike farmaceutske kuće daju drugim zemljama“.

„Dani globalne besplatne vožnje na račun Amerike su prošli i cene se brzo spuštaju! Takođe su upravo okončani svi popusti posrednicima, dalje snižavajući cene.“

Predsednik u svom tvitu nije otkrio detalje naredbe, ali je u tekstu na veb stranici Bijele kuće objašnjeno da će sistem Medicare, za starije od 65 godina, finansirati iz saveznih država, platiti samo „cenu najisplativije države“ – ili najnižu dostupnost u bilo kojoj države članice Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) sa „uporedivim“ nivoom ekonomskog razvoja. „Amerikanci plaćaju lekove na recept po glavi stanovnika više nego stanovnici bilo koje druge razvijene zemlje na svetu“, navodi se u preambuli naredbe. „Neprihvatljivo je da Amerikanci plaćaju više za potpuno iste lekove, često pravljene na istim mestima.“

„Vlade drugih zemalja regulišu cene lijekova pregovarajući sa proizvođačima lekova kako bi obezbijedili povoljne cene, ostavljajući Amerikancu da nadoknade razliku – efikasno subvencionisanje inovacija i jeftine lekove za ostatak sveta“, najavljeno je.

Naredba nije prvi Trampov potez protiv „Velike farmacije“ (Big Pharma). U julu su potpisana četiri naredna ugovora za smanjenje cene lekova na recept, uključujući omogućavanje popusta i uvoza jeftinijih proizvoda iz inostranstva.

2018. godine optužile su strane kompanije za ugovaranje cene na američkom tržištu, naplaćujući daleko više lekova nego u drugim zemljama.

„Decenijama su druge zemlje nameštale sistem tako da Amerikanci mnogo više naplaćuju potpuno isti lek“, rekao je. „Lekarske kompanije u stranim zemljama biće odgovorne za to kako su sistem postavile protiv američkih potrošača.“

Trgovinsko telo Farmaceutski istraživači i proizvođači Amerike su uzvratili, izvršni direktor Stephen J. Ubl insistira: „Administracija stvara ogroman destimulativni faktor za istraživanje u američkoj biofarmaceutskoj istraživanju i proizvodnji“.Ubl je rekao da je naredba primarne kompanije da preusmeri „kritičnu pažnju i resurse“ sa rada na KOVID-19 za restrukturiranje poslovnih modela u skladu sa izvršnim naredbama.

Tramp je napao TV reklamu kompanije za lekove tvrdeći da će njegova politika povećati cene za starije osobe, tvitujući: „Ono što sam uradio smanjiće cenu za najmanje 50 odsto, a Big Pharma time nije zadovoljan“.

(logicno.com)

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad3 says:

  kakve crne sankcija alo mi im trebamo ekonomski.ova američka akgencija ne dolazi ovde zato što voli šiptare ili nas dolaze zbog LOVE i plaše se da je ne maznu kinezi,nadam se da ste svesni koliko veliku stvar su zaradili knezi kupovinom bora i čukaru-peku nalazišta pa ove gladne hijene sa zapada su se zarodjeno dupe ujeli jer čak sad i da SRAVNE srbiju sa zemljom borski rudnici OSTAJU kinezima.ITD.zato jure bre da kupe dok je još jeftino jer ni kosovo neće moći da otmu.Još jedan ugovor sa kinezima ili čak sa kineko ruskim konzorcijuumom bnaka i oni su ga izduvali, bez priznanja kosova, a zbog kosova su ceo rat protiv nas i pravili.Evo već TRIDESET god. oni i dalje pokušavaju da otmu tu zemlju od nas. Alo pa ZAŠTOOO?Zbog manastira ili crvenih božura?

  • Nebeska Srbija says:

   Da,zbog manastira-oni su satanisti,pare i rudna bogatstva su samo jedan od faktora,kao i geopoliticki polozaj Kosova-sistemima koje su tamo instalirani mogu da nadgledaju bliski istok a to njima i treba.Dakle,da se vratim na sustinu-njima smeta pravoslavlje i narod koji nije pokoran,a mi smo jedan od naroda koji ima taj prkos koji njima toliko smeta..Mnoge sile su se slomile na nasim prostorima-i oni ce,zivi bili pa videli.

  • Zaliv says:

   Dolaze zbog para ovde? Mislim da ti nisi svestan koliko smo mi mali i beznacajni cak i u ovom delu Evrope da ne idemo dalje od toga. Recimo Slovacka koja ima manje stanovnika od Srbije ima duplo veci BDP, Madjarska trostruko veci. 100 najvecih americkih firmi pojedinacno zarade godisnje vise nego Srbija. Oni ovde dolaze zbog strateskih interesa, njih ovaj prostor zanima iskljucivo zbog Rusije i Evrope jer tamo gde imaju uticaj uvek mogu da pokrenu neko sranje ako im je u interesu. Sa ovim sporazumom Srbija menja kurs, sta ce biti na kraju ne zna se ali nije dobro kako je pocelo. Cim krene vise americkog kapitala ovde nije dobro

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *