ТРАМП ОБЈАВИО МОБИЛИЗАЦИЈУ ВОЈСКЕ: „Распоређујем хиљаде и хиљаде војника“

TRAMP OBJAVIO MOBILIZACIJU VOJSKE: „Raspoređujem hiljade i hiljade vojnika“

2 juna 2020

Američki predsednik Donald Tramp objavio je mobilizaciju pripadnika oružanih snaga kako bi zaustavio nerede i bezvlašće. Prethodno, policija, Tajna služba i vojska raščistili su okolinu Bele kuće od demonstranata.

„Ja sam vaš predsednik mira i reda i saveznik svih miroljubivih demonstranata“, rekao je Tramp, navodeći da je Amerika „pod opsadom aktera loših namera“.„Dok ovo govorim, raspoređujem hiljade i hiljade teško naoružanih vojnika i pripadnika snaga reda da zaustave nerede, pljačke, vandalizam, napade i uništavanje imovine“, rekao je Tramp.

Američki predsednik je odmah posle obraćanja naciji otišao do obližnje crkve Svetog Džona, koja se prethodne noći našla na meti demonstranata.

Tramp se, sa nekolicinom saradnika, nakratko zadržao ispred crkve držeći u ruci primerak Biblije.

​Tramp je ovu odluku doneo u skladu sa Zakonom iz 1807. godine, kojim se omogućava raspoređivanje američke vojske na teritoriji SAD i protiv američkih državljana. Poslednji put, vlasti su posegnule za ovim aktom 1992. godine u pokušaju da zaustave nerede posle ubistva Rodnija Kinga.

Patrone suzavca i policajci u opremi za razbijanje demonstracija bili su dovoljno ubedljiv argument za učesnike protesta da se udalje od Bele kuće, neposredno pred početak Trampovog govora, navodi RTS.

Tokom akcije policije nije bilo ozbiljnijih sukoba, jer su demonstranti jednostavno ustuknuli pred silom.

Policijskim snagama i Tajnoj službi upomoć je, neposredno pred početak akcije, stiglo i osam kamiona u kojima se nalazilo po 20 pripadnika vojne policije.

Istovremeno, Pentagon je saopštio da u prestonicu SAD stiže između 600 i 800 pripadnika Nacionalne garde.

KOMENTARI5 komentara

 1. zaliv.net says:

  Po svemu sudeci mUSAvci prnuli u chabar!

 2. Vojna i ojdeSve says:

  Samo napred

 3. Rista says:

  Kad sve prođe i demokrate malo predanu, ako ne izdanu, prvo će podržati Trampove akcije i pokušati da pola od toga prisvoje kao svoje a ona druga polovina će biti prvo lagano talasanje a onda će Trampa napasti da se ipak poslužio Staljinovim metodama, da mu deda poreklom Nemac koji je bio Staljinov čovek i poslat preko Srbije na Zapad kao dugoročni uspavani agent čiji unuk Tramp najzad uspeo da sprovede Staljinove planove udara na Ameriku. Možda ne bude baš sve tako, ali biće napadnut kao Američki Staljin. Ali većina Amerikanaca koji su prošli i prolaze najtežu korona torturu na svetu a sada sa čuđenjem gledaju kako ih crnci rasturaju, pljačkaju i pale, kako šerpe zveče po njihovoj lepoj, ipak će izabrati Trampa za precednika. A kada Tramp ponovo i finalno bude izabran, zaista će se pretvoriti u diktatora jer sa demokratama nema druge šanse. Svi su izgledi da to njega neće ni malo uzbuditi. Narediće sienenu da 24 puta dnevno pušta po jednu američku rodoljubivu pesmicu a ostalo...ne bih o ostalom, samo se antife i razne nvo neće radovati. Zaboravio sam još nešto. Kada ga demokrate optuže da je dalji rođak Staljina, kao dokaz će izneti i tvrdnju Srba da je Tramp Srbin i da mu Srbi ponekad kliču "Trampe Srbine". Iz osvete što će ga ipak zagnjaviti, Tramp će poništiti sve što su demokrate uradile na Svetu zadnjih 30 godina. Jel moguće?

 4. Karital says:

  Ništa od Trampa, dolazi Bajden!

 5. Miraš says:

  Sad još samo da se pojavi Vilijam Voker da namesti "slučaj Račak" na teritoriji države SAD. Zatim da Hilari odobri bombardovanje-samobombardovanje Amerike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *