ТРАМП ОБЈАВИО МОБИЛИЗАЦИЈУ ВОЈСКЕ: „Распоређујем хиљаде и хиљаде војника“

ТРАМП ОБЈАВИО МОБИЛИЗАЦИЈУ ВОЈСКЕ: „Распоређујем хиљаде и хиљаде војника“

2 јуна 2020

Амерички председник Доналд Трамп објавио је мобилизацију припадника оружаних снага како би зауставио нереде и безвлашће. Претходно, полиција, Тајна служба и војска рашчистили су околину Беле куће од демонстраната.

„Ја сам ваш председник мира и реда и савезник свих мирољубивих демонстраната“, рекао је Трамп, наводећи да је Америка „под опсадом актера лоших намера“.„Док ово говорим, распоређујем хиљаде и хиљаде тешко наоружаних војника и припадника снага реда да зауставе нереде, пљачке, вандализам, нападе и уништавање имовине“, рекао је Трамп.

Амерички председник је одмах после обраћања нацији отишао до оближње цркве Светог Џона, која се претходне ноћи нашла на мети демонстраната.

Трамп се, са неколицином сарадника, накратко задржао испред цркве држећи у руци примерак Библије.

​Трамп је ову одлуку донео у складу са Законом из 1807. године, којим се омогућава распоређивање америчке војске на територији САД и против америчких држављана. Последњи пут, власти су посегнуле за овим актом 1992. године у покушају да зауставе нереде после убиства Роднија Кинга.

Патроне сузавца и полицајци у опреми за разбијање демонстрација били су довољно убедљив аргумент за учеснике протеста да се удаље од Беле куће, непосредно пред почетак Трамповог говора, наводи РТС.

Током акције полиције није било озбиљнијих сукоба, јер су демонстранти једноставно устукнули пред силом.

Полицијским снагама и Тајној служби упомоћ је, непосредно пред почетак акције, стигло и осам камиона у којима се налазило по 20 припадника војне полиције.

Истовремено, Пентагон је саопштио да у престоницу САД стиже између 600 и 800 припадника Националне гарде.

KOMENTARI5 коментара

  1. Риста says:

    Кад све прође и демократе мало предану, ако не издану, прво ће подржати Трампове акције и покушати да пола од тога присвоје као своје а она друга половина ће бити прво лагано таласање а онда ће Трампа напасти да се ипак послужио Стаљиновим методама, да му деда пореклом Немац који је био Стаљинов човек и послат преко Србије на Запад као дугорочни успавани агент чији унук Трамп најзад успео да спроведе Стаљинове планове удара на Америку. Можда не буде баш све тако, али биће нападнут као Амерички Стаљин. Али већина Американаца који су прошли и пролазе најтежу корона тортуру на свету а сада са чуђењем гледају како их црнци растурају, пљачкају и пале, како шерпе звече по њиховој лепој, ипак ће изабрати Трампа за прецедника. А када Трамп поново и финално буде изабран, заиста ће се претворити у диктатора јер са демократама нема друге шансе. Сви су изгледи да то њега неће ни мало узбудити. Наредиће сиенену да 24 пута дневно пушта по једну америчку родољубиву песмицу а остало...не бих о осталом, само се антифе и разне нво неће радовати. Заборавио сам још нешто. Када га демократе оптуже да је даљи рођак Стаљина, као доказ ће изнети и тврдњу Срба да је Трамп Србин и да му Срби понекад кличу "Трампе Србине". Из освете што ће га ипак загњавити, Трамп ће поништити све што су демократе урадиле на Свету задњих 30 година. Јел могуће?

  2. Karital says:

    Ništa od Trampa, dolazi Bajden!

  3. Miraš says:

    Sad još samo da se pojavi Vilijam Voker da namesti "slučaj Račak" na teritoriji države SAD. Zatim da Hilari odobri bombardovanje-samobombardovanje Amerike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u