ТРАМП ОБЈАВИО РАТ ПУТИНУ У СРБИЈИ! Креће велика америчка офанзива на нашу државу!

TRAMP OBJAVIO RAT PUTINU U SRBIJI! Kreće velika američka ofanziva na našu državu!

10 jula 2019

Američki predsednik Donald Tramp objavio je medijsko-politički rat ruskom lideru Vladimiru Vladimiroviču Putinu. A taj rat vodiće se na teritoriji Srbije.

Vašington će u narednim mesecima preko svojih medija, agencija i nevladinih organizacija uložiti u našu zemlju milione dolara kako bi ubedio Srbe da se okrenu protiv Rusa i Rusije. Potvrda ove informacije stigla je kada je prošle nedelje objavljen novi koncept rada Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u kojem piše da će 11 strateških medijskih partnera ove američke agencije maksimalno pojačati svoje prisustvo u BiH, na Kosovu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i u Srbiji. Naša država, inače, dobila je posebno mesto u ovom izveštaju, kao ključna zemlja i za Rusiju i za SAD!„Opasan ruski uticaj“

Izveštaj USAID predstavljen je 4. i 5. jula, a o njemu je govorio direktor ove organizacije Mark Grin. Kako je navedeno na sajtu USAID, Grin je sa predstavnicima G7 u Parizu razmatrao koncept suprotstavljanja „zlonamernom uticaju Kremlja“!?!

„Uz finansiranje USAID, 11 strateških medijskih partnera povećava prisustvo u Bosni, na Kosovu, u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji, koja je ključna zemlja i za Rusiju i za SAD. Time se diversifikuju prihodi, a digitalno medijsko prisustvo se povećava.

Uz injekciju američkog novca, USAID predviđa i alatke za borbu protiv lažnih vesti, kao što je „Pop-up Newsroom“ iz Moldavije, kako bi se obezbedila bihevioralna analitika i tehnologija društvenih medija u svrhu analiziranja i identifikovanja dezinformacija. SAD odavno smatraju da je jaka, prosperitetna i slobodna Evropa od vitalnog značaja za američke strateške interese. Ruske vlasti i snage pod njihovom kontrolom nastoje da oslabe američki uticaj u svetu i odvoje nas od naših saveznika i partnera… „, piše u dokumentu.

Na ovakve najave USAID reagovao je ruski MSP, na čelu sa ministrom Sergejom Lavrovim, ističući da je reč o klasičnoj američkoj propagandi.

„Koncept za suprotstavljanje zlonamernom uticaju Kremlja, koji je razvijen u SAD, predstavlja sredstvo za ideološku borbu i propagandu“, poručuju u MSP Rusije.

Komentarišući ove navode, predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga Milisav Paić kaže da su planovi SAD, bar kada je reč o Srbiji i RS, čisto bacanje para.

– Druge države regiona, kao i lažna država Kosovo, jesu američka klijentela, ali i u tim zemljama znatan deo javnosti je dovoljno politički pismen da prozre medijsko spinovanje SAD. Uostalom, nedavne ankete u Evropi pokazale su da javnost u tim zemljama veću opasnost za svoju budućnost vidi u SAD nego u Rusiji – naglašava Paić.Specijalni rat

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić ocenjuje da Zapad ulaganjem u medije na Balkanu želi da pojača „specijalni rat“ protiv Rusije.

– To rade kako na ekonomskom nivou, kroz sankcije, tako i kroz propagandu i krivljenjem istine kroz medije. Cilj je rušenje savezničkog statusa Rusije na Balkanu i jačanje zapadno podanički orijentisanih pojedinaca – upozorava Petrić.

(Informer)

KOMENTARI8 komentara

 1. persida says:

  Medijsko onanisanje odrzace se na deponiji zvanoj Srbija.

  • Lazar says:

   Koja si ti stoka...

 2. Za Srbiju says:

  "demokratsko" jednoumlje. Ako još nisi demonizovan, bićeš!!!

 3. rajko says:

  Ne razumem na koga oni hoće da primene te ojačane medije? Na Srbe? Nema na koga drugog. Pa Srbi su već preplavljeni propagandom iz svih medija koji su svi pod kontrolom zapada. I u šta ti mediji treba nas da ubedi? Da su Rusi fuj? To jednostavno nije moguće. Mnogi su to pokušavali, pa nisu uspeli. Poslednji ili pretposlednji ili pret-pretposlednji je bio broz koji je čak osnovao logore za simpatizere Rusa, pa ništa. Srbi kao na lastiš. Rastegni ih koliko hoćeš, čim ih pustiš oni se vrate u prvobitni položaj. Potpuno nerazumno bacanje novca poštenih američkih gradjana.

  • Milan says:

   Mediji ojačani od strane USAID ubedjivaće nas da nam treba zaštita SAD i NATO od "malignog" ruskog uticaja. Pod "malignim ruskim uticajem" USAID sada posebno ističe povećanje zavisnosti od ruskih energenata u Evropi. Dakle oni bi da nas "oslobode" i od pomisli na kvalitetniji i po ceni povoljniji ruski gas. Zatim širenje NATO-a na BIH i na Srbiju to su im sada glavni prioriteti na Balkanu. Verovatno će podsticati "dešavanja naroda" u korist domaćih kvaziplitičara koji su 100% odani Zapadu.

 4. Rade says:

  Ukupna nasa politika svodi se na osnovne postulate: zaboravi samopostovanje,zgazi osecaj ponosa I sankcionisanja zlocina od dzelata prema nasoj zemlji,ponasaj se udvoricki prema zapadu,moli da te prime u okrilje I daj sve da bi te primili u svoje drustvo.

 5. Orthodox says:

  Mogu da ulažu milijarde i milijone dolara i evra da bi oprali mozak Srbskom narodu ali ništa jim neće pomoći. Glavni razlog je bombardovanje Srbije zbog KIM, embargo, sankcije, inflacija, napaćenje nedužnog naroda i ubijeni u bombardovanju. Ne treba gledati kroz oči političara koji su korumpirani i prodani za ideju Evropske Unije. Treba gledati kroz oči naroda koji se već 30 godina raseljava iz Srbije, jer je taj naš narod toliko napaćen od Evropske šarene laže, da jim se zagadila takva Evropa. Kako god radili hrabrom i plemenitom Srbskom narodu, nikada neće uspeti da ga unište jer posle Srbije ostaje Srbija i posle svih imperija ostače ponovo Srbija. Od velikih sila ne treba očekivati ništa, jer su kao i do sada velike sile zaslužne za razaranje i uništavanje malih naroda. Srbija je još uvek na dobrom putu da pozavadja Evropu, jer ako krenemo Evropskim putem izgubili smo identifikaciju sopstvene kulture, kao što su izgubili svi koji su ušli u EU. Države koje su u zadnjih 15 godina ušle u Eu, nisu države evrope nego pokrajne koje Brisel i Berlin tako tretiraju. Ponavlja se istorija koja će ponovo dokazati koji narodi će biti u pobedničkom savezu, zaboravljaju zemlje balkana posebno one koje su ušle u EU, da jih je Rusija oslobodila nacističke Nemačke pa se zato ulazkom u EU tako zahvaljuju Rusima koji su sa 30 milijona poginulih oslobodili Balkanske narode... Pare koje se doniraju iz zapadnih zemalja nestaće medju NVO organizacijama, privatnim TV stanicama, korumpiranim političarima, koji i onako sa svojim ličnim i privatnim aferama upropašćavaju svoj obraz... Napaćen Srbski narod neće imati od tih para ništa, zato jim neće ni uspeti promeniti bili šta u vezi uticaja prema Rusiji....

 6. milorad2 says:

  ovo su preterivanja,medijska kampanja zahteva dosta vremena i receptivnu publiku a toga ovde nedostaje u oba slučaja.Manje više krupan naslov sa nevažnom porukom,čak i ako pošalju neku veću lovu ovi njihovi domaći saradnici i izdajnici TOLIKO KRADU da će za kampanju da ostane manje od 10% realno:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *